6 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

Het bekende pils uit Mexico is ook in ons land allang niet meer uit het bieraanbod weg te denken: Corona. Dit bier, gebrouwen met maïs, wordt graag gedronken bij een Mexicaanse maaltijd, maar is ook een favoriet op feestjes of gewoon als fris pilsje op een warme dag. Bestel je eigen voorraad Corona bij HOPT!

Veel liefhebbers van het bier zullen Corona hebben leren kennen in een Mexicaans restaurant, als begeleider van een taco of een burrito. Of leerde je het kennen op een feestje, als voorbereiding op een stevig shot tequila? Corona hoort bij Mexico en bij het beeld dat we in ons land van de Mexicaanse cultuur hebben. Corona hoort ook bij mooi weer, onbekommerd genieten, bij feestjes en bij ongedwongen samenzijn. Geen wonder dus dat bier nog altijd razend populair is, in heel de wereld, daar heeft zelfs dat ene virus niets aan kunnen veranderen. Blijf genieten, blijf het leven vieren, geniet van een fris flesje Corona!

HOPT is een internationale bierwebwinkel. Bij ons vind je niet alleen de beste bieren uit eigen land, maar ook bieren van andere werelddelen, van Azië tot Amerika. Je flesjes Corona bestel je dus eenvoudig online bij HOPT.

Corona bier uit Mexico

De Mexicaanse keuken heeft een lange traditie, die teruggaat op de culturen die vóór de komst van de Europeanen al in Mexico bestonden. Aan deze cultuur danken we niet alleen de tortilla en de guacamole, maar ook chocola. De Maya’s en de Azteken wisten daarnaast ook al van een borrel te genieten, maar bier was ze nog niet bekend. Corona ontstond dan ook naar Europees voorbeeld, maar met een onmiskenbaar Mexicaanse toets: in het bier wordt namelijk maïs verwerkt, het populairste graan van Mexico. In het bier zorgt maïs voor meer balans en voor de kenmerkende lichte kleur. Daarnaast gaat er ook rijst in corona, dat voor een vriendelijk zoetje zorgt.

In Mexico is Corona deel van de cultuur. Het wordt vaak zo uit het flesje gedronken, zoals dat ook bij ons populair geworden is. Typisch is het gebruik om een schijfje limoen dan wel citroen in de flessenhals te drukken. Dit houdt vliegen weg, wat in het Mexicaanse klimaat geen slecht idee is, maar daarnaast zorgt het ervoor dat bij het drinken extra aroma’s vrijkomen. Ook in ons land wordt Corona daarom vaak met zo’n schijfje citroen of limoen gedronken. Het is lekker en tegelijk nog gezond ook!

Corona bier: feestelijk en zomers

Corona wordt geassocieerd met feest, zomers weer en lekker eten. Mexicaans eten is eigenlijk niet compleet zonder een flesje Corona, dat dient als aperitief of wordt gedronken in combinatie met maïschips en guacamole. Bij de wat steviger vleesgerechten werkt Corona ook nog steeds verfrissend en als het even te pikant wordt, dan blus je beter met bier dan met water! Corona wordt gebruikt in cocktails of het wordt geserveerd naast tequila, dat andere Mexicaanse drankje dat iedereen toch eens geproefd moet hebben. Zomerse feestjes worden extra feestelijk met Corona en in de donkere wintermaanden zorgt dit vrolijke biermerk voor een beetje zon binnenshuis. Het is nooit verkeerd om er een voorraadje van in de ijskast te hebben staan.

Corona bier online bestellen

In de online bierwinkel van HOPT vind je lekkers van over de hele wereld. Bij ons kun je terecht voor stevige winterse bieren en voor unieke, zeldzame streekbieren uit België, maar ook voor dit soepele pilsje uit het zonnige Mexico is HOPT een goed adres. Bestel Corona online en wij regelen de rest. Nodig je vrienden maar alvast uit...

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS