1. Home
  2. Hoegaarden

Hoegaarden

27 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

29,99€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

29,90€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

Cadeaus en accessoires - Hoegaarden Magneet
Hoegaarden Magneet
4,90€/ stuk

4,90€

10,90€

62,93€

in plaats van

66,93€

10,00€ Statiegeld inbegrepen

62,75€

in plaats van

66,75€

10,00€ Statiegeld inbegrepen

Zeg witbier, en je zegt Hoegaarden. Dit klassieke witbier met z’n bijzondere geschiedenis is welhaast synoniem voor de stijl, zeker als het om traditioneel Belgisch witbier gaat, nog onderscheiden van het Duitse weizenbier. Dit bier verenigt geschiedenis, heden én toekomst van een unieke bierstijl, die ongekend populair is en blijven zal.

Witbier is tarwebier. De meeste bieren worden van gerst gebrouwen, soms aangevuld met andere granen, maar in witbier is tarwe de belangrijkste smaakmaker. Dat zorgt voor een milde zoetheid en een troebele structuur, want tarwebier filteren – vraag een brouwer er maar eens naar. Onbegonnen werk. Dat witbier brouwen een uitdaging is, dat weten ze bij Hoegaarden als geen ander. Alleen met moeite en echte liefde voor de ouderwetse smaak van Belgisch witbier hebben de Hoegaarders hun stadsbier weten te bewaren. Inmiddels is het nauwelijks voorstelbaar dat het witbier op het punt van verdwijnen stond. Hoegaarden is een internationaal succes en wordt inmiddels zelfs in China nagebrouwen voor de Aziatische markt. Dat witbier perfect combineert met Aziatische gerechten kan daar iets mee te maken hebben, maar eerst en vooral gaat het toch om die unieke, onvergetelijke smaak.

Hoegaarden, witbier met geschiedenis

In het bescheiden plaatsje Hoegaarden, tegen de taalgrens, brouwen ze al eeuwen witbier. Toch zal in vroeger eeuwen iemand niet direct aan Hoegaarden gedacht hebben als het over witbier ging. Witbier werd toen nog in grote delen van België en ook in Nederland gebrouwen, bier met tarwe was een vanzelfsprekendheid. In de negentiende eeuw veranderde dit en halverwege de twintigste eeuw waren de witbieren haast verdwenen. In Hoegaarden was het Pierre Celis die het witbier voor de vergetelheid behoedde door een verbluffend lekker witbier te brouwen, precies zoals de echte liefhebbers het zich herinnerden. Het was het bier, dat de Hoegaarders nooit kwijt hadden willen raken: Hoegaards Witbier. Celis redde het en sinds 1966 is Hoegaarden op de markt.

In 1985 trof een brand de brouwerij van Hoegaarden, officieel Brouwerij De Kluis. Stella Artois nam de brouwerij over en zorgde er zo voor dat het bier behouden kon blijven. Bovendien kon Stella, dat na verschillende fusies uitgroeide tot de grootste brouwerij ter wereld (AB InBev), Hoegaarden introduceren op andere markten. Hoegaarden veroverde Europa en daarna de rest van de wereld. Vooral in Azië werd Hoegaarden populair. Bij ons is het als klassiek witbier niet meer weg te denken uit het bierassortiment, maar ook elders op de wereld is Hoegaarden dus een vaste waarde geworden. Pierre Celis zelf vestigde zich na de brand trouwens in Amerika, waar hij opnieuw witbier is gaan brouwen: Celis White.

Hoegaarden bieren

Het paradepaardje van Hoegaarden is het beroemde witbier, maar de brouwerij heeft ook nog andere bieren in zijn assortiment. In de eerste plaats zal daarbij gedacht worden aan het eveneens razend populaire Hoegaarden Rosé. Een zomerse namiddag in de zon, een witbier voor de één, een Hoegaarden rosé voor de ander – deze bieren worden vaak samen genoten. Zowel de Hoegaarden Rosé als ook de gewone Hoegaarden zijn bij HOPT als tapbier verkrijgbaar, voor in je PerfectDraft. Uiteraard vind je bij ons ook de passende glazen.

Er zijn nog enkele andere bieren die worden gebrouwen bij Hoegaarden. De Hoegaarden Grand Cru is een stevig bier, licht blond, met in het recept wederom tarwe. De Verboden Vrucht draagt niet de naam van z’n thuisplaats, maar wordt wel degelijk in Hoegaarden gebrouwen. Het is een prachtig roodbruin bier met een milde zoetheid, waarin de aroma’s van rood fruit te herkennen zijn. Tenslotte is er het hoppige blonde bier Julius, dat enkele jaren geleden van de markt verdween, maar door de liefhebbers toch echt gemist werd. Tijdelijk nam Hertog Jan in Nederland de productie over, inmiddels komt ook de Julius weer uit de vertrouwde ketels van de brouwerij in Hoegaarden.

Hoegaarden online bestellen

De bieren van Hoegaarden online bestellen, op fles of op tap (voor de PerfectDraft), het word je makkelijk gemaakt bij HOPT. Kies je favoriet en laat ons het werk doen, op je gezondheid!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 2 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS