De bieren in je Starterbox

Een abonnement op onze discovery box brengt wel wat risico’s met zich mee. Het leren over bierstijlen, achtergronden en brouwerijen kan namelijk ervoor zorgen dat je een uiterst vervelend element wordt voor je wijde omgeving! Zeker als je tegen iedereen eindeloos blijft praten over alle aspecten die met bier samenhangen, zoals dry-hopping, dubbele IPA’s of ongefilterd bier.

Maar als je deze kennis gebruikt om de lekkerste bieren te serveren met bijpassende hapjes, dan valt iedereen vast als een blok voor jou en je passie J

We hopen dat dit abonnement een echte discovery van het oneindige universum van het ambachtelijke bier en dat je zult genieten van de bieren die je maandelijks ontvangt!

Het idee van een maandelijkse discovery box is ontstaan in een team van bierliefhebbers die graag hun geheimen, hun verhalen, hun innovaties en vooral hun oneindige plezier om bier te drinken elke maand willen delen!
Dus zet je bier koud, spoel je glas, pak je flesopener, en lees dit boekje alvast door.
Welkom in de wereld van het Craft Beer!

het Hopt team

Drunken Sailor

Brouwerij: Crew Republic
Land: Duitsland
Stijl: IPA
ABV: 6%
Drinken bij : 6°C

Crew Republic is een zeer ongewone en creatieve brouwerij gebaseerd in München. Ze brengt hulde aan de IPA bierstijl met het beroemde bier ‘Drunken Sailor’, een rijkelijk gehopte IPA die teruggrijpt naar de ware oorsprong van deze stijl, namelijk brouwen met de dubbele hoeveelheid hop.

Drunken Sailor is gebrouwen met maar liefst vier verschillende soorten hop: Herkules, Citra, Cascade en Simcoe hop. Het is troebel geel van kleur met een fijne witte schuimkraag en aroma's van mout, karamel, harsige kruiden, citrus en hop. Drunken Sailor heeft een dominante bitterheid in de mond, met kruidige grapefruit en citroen hop en karamel mout. De afdronk is daardoor droog en bitter. Een geweldig bier om in een geweldige stijl en daarom a meerdere keren in de prijzen gevallen!

Voor een perfecte food pairing :

De bittere en hoppige tonen passen heel goed bij pizza bolognese of een hamburger met zelfgemaakte patat.

MY ANTONIA

Brouwerij : Birra Del Borgo
Land : Italië
Stijl : Pilsner
ABV : 7,5%
Drinken bij : 6°C

Soms werken brouwerijen samen om een totaal ander brouwsel te maken dan hun andere bieren. My Antonia is hier een goed voorbeeld van, het is namelijk een bier gebrouwen in een samenwerkingsverband tussen de talentvolle Italiaanse brouwerij Birra del Borgo en de Amerikaanse brouwerij Craft Beers Dogfish Head.

Dit blonde bier, met in het glas een oranje goudkleur en een overvloedig en duurzaam wit schuim, is een soort Imperial Pilsner en daarmee heel anders van stijl en smaak dan de andere bieren die deze brouwerijen produceren.

Het heeft aangename geuren van mout en hop, van bloemen, grapefruit en citrus. In de mond zijn de smaken van deze Imperial Pilsner een herhaling van de hiervoor beschreven aroma's : citrusvruchten, het bloemige van de hop, dat leidt naar een langdurige en aangename bittere afdronk.

Voor een perfecte food pairing :

De bloemige en fruitige stijl past goed bij lasagna, salade of gegrilde kip.

COCOA WONDERLAND

Brouwerij : Thornbridge
Land : Engeland
Stijl : Porter
ABV : 6,8%
Drinken bij : 8°C

Cacaowonderland klinkt een beetje als een pretparknaam, of zelfs als een film in de stijl van Sjakie en de Chocoladefabriek.

In ieder geval is het een succesformule zowel voor de Engelse brouwerij Thornbridge als voor de chocolademakers van Sheffield Cocoa Wonderland, waaraan de naam van het bier is ontleend. Zij staan aan de wieg van dit uitzonderlijke bier. De meeste bierliefhebbers die voor het eerst een donker bier proeven, zeggen vaak dat het naar chocolade smaakt en dat valt niets op af te dingen!

De feestelijke samenwerking tussen brouwerij en chocoladefabriek kwam tot stand rondom de 10e verjaardag van de brouwerij. Cacaowonderland is nl. het jubileumbier van de brouwerij. De brouwerij met als slogan 'kennis, passie en innovatie', laat na 10 jaar opnieuw zien dat ze de kneepjes van het vak in ieder detail beheersen. Cocoa Wonderland is een Porter, een donker en romig bier dat aroma's van gebrande mout, chocolade en vanille onthult. De chocoladesmaak is toonaangevend want tijdens het rijpingsproces werd extra portie chocolade toegevoegd!

Voor een perfecte food pairing :

Het bier komt goed tot zijn rect bij een temperatuur van ongeveer 8°C, met met chocoladevla, gekruid vlees of een kaasplankje.

ORANGE GOSE

Brouwerij : Põhjala
Land : Estland
Stijl : Gose
ABV : 5,5%
Drinken bij : 6°C

Als brouwerij Põhjala uit Estland besluit om een bierstijl nieuw leven in te blazen, of haar eigen versie daarvan te maken, weet je zeker dat er een onvergetelijk bier wordt gemaakt dat je moet uitproberen!

.

Voor meer details: de Orange Gose is gebrouwen met sinaasappel, koriander en Himalayazout dat een licht en verfrissend resultaat geeft. De zuurgraad van de citrusvruchten geeft een interessant tegenwicht aan de zoute basis. Bij het proeven kun je misschien zelfs wat kruidige en citroenachtige noten ontdekken, maar ook zonder dat is Orange Gose een dorstlessend bier!

Voor een perfecte food pairing :

Een Gose is ideaal te combineren met tonijn of gebakken mosselen.

HIGH WIRE GRAPEFRUIT

Brouwerij : Magic Rock
Land : Engeland
Stijl: Pale Ale
ABV : 5,5°%
Drinken bij : 6°C

Huddersfield ligt in West Yorkshire en in het noorden van Engeland. In deze stad, omringd door Manchester, Leeds en Sheffield, ligt Magic Rock Brewing, een ambachtelijke brouwerij die elke bierliefhebber zou moeten kennen.

Probeer dan als eerste High Wire Grapefruit, een Pils met pompelmoes. De klassieke High Wire, het bestverkochte bier aan de Britse westkust, wordt gebruikt als basis voor High Wire Grapefruit, dat net wat zoeter en moutiger is, maar ook origineler met uiteraard een focus op citrusvruchten, met name 100% natuurlijke roze pompelmoes. Het is een troebel goudgeel bier met een witte schuimkraag en aroma's van citrus, citroen en gras.

Je proeft als eerste de bitterheid van grapefruit, vervolgens tropisch fruit, mout en biscuit. Het is een zeer verfrissende Pils, met een droge afdronk en een aanhoudende bitterheid..

Voor een perfecte food pairing :

Vergeet niet dat het zeer koud moet worden gedronken, op ongeveer 6°C. De Pale Ale kan zowel bij een warme geitenkaassalade als bij barbecue of Mexicaanse wraps gedronken worden.

SCHNEIDER WEISSE TAP 7 ORIGINAL

Brouwerij : Schneider Weisse
Land : Duitsland
Stijl : Wheat Beer
ABV : 5,4%
Drinken bij : 8°C

De Duitse brouwerij Schneider Weisse staat bekend om haar interessante bierenreeks onder de naam "Tap". Schneider Weisse Tap 7 Original is daar dus een van; een meesterlijke Hefeweizen die de complexiteit van de bieren laat zien uit deze brouwerij.

Amberkleurig in je glas met een fijne witte schuimkraag, onthult Tap 7 Original nootmuskaat, banaan en kruidnagel, typische kwaliteiten van de gist die bij het brouwen van deze stijl wordt gebruikt.

Licht, evenwichtig en royaal, is Tap 7 een bier dat past bij elke gelegenheid. Het is bijvoorbeeld een perfect bier als aperitief maar ook bij een maaltijd. Probeer ook de andere bieren uit hun beroemde Tap-reeks!

Voor een perfecte food pairing :

Dit bier wordt het best geserveerd bij een temperatuur van ongeveer 8°C, met gerookte vis, een quiche of gegrilde groenten.

MEER WETEN

Brouwerij PÕJHALA

Omstreeks de 19e eeuw was Engeland het nummer één land voor bier en exporteerde zijn Stouts en Porter's overal, vooral via de Oostzee. Om te helpen met de conservering tijdens de reis, versterkte Engeland zijn bieren met alcohol en hop. Deze aanpassingen werden goed ontvangen door de lokale bevolking, die strenge winters en daarom sterke drank waardeerden. Het succes was zo groot dat de lokale brouwerijen in de Baltische landen besloten hun eigen bier te gaan brouwen. Vooral in Estland lanceerden veel brouwers zichzelf. De topbrouwerij Põjhala komt ook uit dit land.

Põhjala is een brouwerij in volle opmars sinds de oprichting in 2011. Hun bieren zijn geïnspireerd door hun locale erfgoed, de plaatselijke keuken en de natuur. Ze bewerken bestaande stijlen door verrassende ingrediënten toe te voegen of of door het rijpingsproces in vaten te verlengen, een van hun specialiteiten!

Põhjala was oorspronkelijk het project van vier bierliefhebbers en brouwers die hun krachten bundelden, voordat Chris Pilkington hen kwam versterken, de Schotse hoofdbrouwer van Brewdog. De vijf brouwers vormden een uitstekend team.

In 2013 werd het eerste bier van de brouwerij gelanceerd onder de naam Öö Imperial Baltic Porter, een krachtig donker bier met een alcoholpercentage van 10,5%, vol geroosterde mouten, verse koffie en donkere chocola.

.

Fles of Blik?

Misschien voor sommigen baanbrekend nieuws want blikbier heeft veel voordelen heeft in vergelijking met de traditionele bruine bierfles. Als eerste en meest voor de hand liggend voordeel; bier in blik is veel beter voor het milieu. Aluminium is zwaarder dan glas maar je hebt er veel minder van nodig dus het vervoer van blik kost minder energie dan van de flesjes. Voorbeeld: een leeg blikje weegt circa 15 Gram terwijl een leeg flesje bijna 200 gram weegt. Anders gezegd, voor elke twee flesjes die je verzendt, kan er een extra aluminium blikje gratis mee.

Een ander voordeel is de onbreekbaarheid. Laat je een ongeopend blikje bier van je aanrecht vallen op je keukenvloer, dan heb je kans dat het stuitert. Doe hetzelfde met je flesje en je kunt de vloer gaan dweilen en de muren soppen. Tenzij je je graag bier met een rietje van je keukenvloer slurpt, is het voorbij met de pret. We geven toe dat blikjes ook kapot te krijgen zijn, maar ze zijn een stuk minder kwetsbaar dan glas. Dat is allemaal mooi en aardig, maar de belangrijkste reden voor bier in blik is niet de ecologische voetprint, of de stevigheid – voor de echte bierliefhebber gaat het natuurlijk om DE SMAAK. Ja toch? Bier in glas is geweldig; glas is mooi en het is opnieuw te gebruiken maar een glazen flesje kan geen licht tegenhouden. Yep, glazen flesjes zijn op zijn doorschijnend en transparant, ook de bruine en groene flesjes. En als er één ding is dat bier niet fijn vindt, is het wel licht.

Heb je ooit bier gedronken uit een fles die te lang in de zon heeft gestaan- en dan hebben we het niet over een middagje – maar zo-een die maanden op de plank is blijven staan, dat is bier is vies! Dat komt omdat zonlicht UV stralen bevat.. En bier en UV, dat gaat niet echt lekker samen... In de loop van de tijd breekt het licht de alphazuren af uit de hop en van de andere ingrediënten die bepalend zijn voor de smaak van goedsmakend bier. Gevolg: niet echt lekker, fris smakend bier. Bruin en groen glas beperken de invloed van zonlicht maar uiteindelijk vertraagt dat alleen het schadelijke effect van de zon. Als je echt van de negatieve effecten van zonlicht af wil, moet je het bier compleet afschermen van zonlicht en hier komt het grote voordeel van het blikje om de hoek kijken!

Dit gezegd hebben, vraag je je vast af, als bier in blik zo geweldig is, waarom is dat niet alles in blik? Welnu, hoewel de kosten in het begin van de productie wat hoger zijn, wordt het blikje steeds populairder. Brouwers als Anderson Valley, Westbrook Brewing, Camden Brewery and vele anderen gaan ermee aan de slag. Hopelijk gaan we binnenkort veel meer bier in blikjes zien om te kunnen genieten van bier dat veel langer vers en goed blijft. Alles bij elkaar hoeven we niet bang te zijn voor bier in blik. Het is juist een geweldige oplossing en je kunt nu ecologisch en verantwoord drinken zonder de kans te lopen dat je geliefde speciaalbier bederft of dat de fles breekt. Niet overtuigd? Geloof ons dan niet, maar probeer onze keuze aan kwaliteitsbier in blik dan zeker zelf uit!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 2 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS