September Bieren

Voor de maand september hebben we een aantal pareltjes gekozen die laten zien hoeveel variatie er is in bier en brouwerijen. Van Zweden met de excentrieke brouwerij Omnipollo, tot het uitstekende Põhjala in Estland, maar het is vooral met Duits bier dat we het Oktoberfest gaan vieren! Breng de traditionele Beierse outfits tevoorschijn, we gaan los!

Het hopt team

DRUNKEN SAILOR

Brouwerij : Crew Republic
Land : Duitsland
Style : IPA
ABV : 6,4%
Drinken bij : 6°C

Als je op weg gaat om de Duitse brouwersmentaliteit te ontdekken, vooral in München, moet je weten dat het nogal behoudend is. Niet voor niets is er de wet van de zuiverheid, het Reinheitsgebot, die ervoor zorgt dat een biertje een biertje blijft, met vrij klassieke noten. Niet zoals bijvoorbeeld Omnipollo.

Er is echter een brouwerij in München, Crew Republic, die totaal anders is dan alle andere brouwerijen in Beieren. Als bewijs, heeft het een IPA, Drunken Sailor, massaal gehopt met Herkules, Simcoe, Citra en Cascade hop gebrouwen.

Het heeft een troebele gele en gouden kleur met aroma's van karamel, mout, citrus, hop, kruiden en dennen. Droog en bitter in de mond, belichaamt het perfect de India Pale Ale stijl terwijl het de traditionele Duitse gewoontes en stijlen omverwerpt. Ook al heeft dit fantastische bier wereldwijd verschillende prijzen gewonnen voor de kwaliteit van de smaak, toch heeft het enige tijd geduurd voordat de Duitse bevolking kon wennen aan dit bier, omdat het gewend is aan meer klassieke bieren.

een perfecte food-combi :

De bitterheid van de IPA maakt het een nogal ongewoon bier, dat goed samengaat met een hamburger met barbecuesaus of een Indiaas pikant gerecht of taco's.

SPATEN OKTOBERFEST

Brouwerij : Spaten-Franziskaner-Bräu
Land : Duitsland
Style : Festbier
ABV : 5,9%
Drinken bi : 6°C

Voordat we meer vertellen over de Spaten, laten we eerst wat zeggen over het Oktoberfeest. Dit wereldberoemde evenement in München begint elk jaar op de eerste zaterdag van de tweede helft van september en eindigt op de eerste zondag van oktober. Ja, het is niet gemakkelijk om alles te begrijpen in de eerste lezing, dat geven we toe.
Zolang het maar kan, zal het 16 tot 18 dagen van festiviteiten zijn waarvoor de schuimliefhebbers met miljoenen zullen komen, meestal van over de hele wereld. Als je je slokdarm wilt spoelen met een verse blondine, heb je slechts de keuze tussen 6 bieren, allemaal gebrouwen in München. Onder hen is de beroemde Spaten, die al in de koelkast zou moeten staan, klaar om geproefd te worden.
Om tijdens het Oktoberfest niet te veel alcohol binnen te krijgen, is het relatief licht en verfrissend met aroma's van mout, kruiden en specerijen. Geschikt voor alle soorten fijnproevers, is het een bier met een echt delicate bitterheid dat in alle eenvoud wordt gebrouwen, maar het Reinheitsgebot respecteert, de Duitse wet van de zuiverheid die vereist dat zijn bieren worden gebrouwen met de essentiële ingrediënten van het bier, namelijk hop, mout, gist en water, niets meer!

een perfecte food-combi i:

De beste manier om van dit bier te genieten is om je kleine Beierse outfit aan te trekken, Duitse muziek op te zetten terwijl je vele pretzels eet.

AVENTINUS EISBOCK TAP9

Brouwerij : Schneider Weisse
Land : Duitsland
Style : Eisbock
ABV : 12%
Drinken bi : 10°C

Als je je al enkele maanden geleden al hebt ingeschreven voor de Discovery Box, heb de TAP 6 van de Duitse brouwerij Schneider Weisse al kunnen ontdekken. Vandaag gaan we verder met het proeven van deze buitengewone serie met de TAP 9, een zeer speciale Eisbock die rijkdom met complexiteit mengt.

Dit bruine bier met een alcoholgehalte van 12% heeft een stijl van bier die uniek is, omdat het bestaat uit het invriezen van het bier om het water te verwijderen en de ware essentie te behouden. Krachtiger dan de meeste andere bieren omdat de alcohol tijdens dit proces niet bevriest, is het ook meer geconcentreerd.
De bruine kleur, de aroma's van gedroogde vruchten, bananen, pruimen, amandelen en kruidnagel worden onthuld in het glas. In de mond is het stroperig met donkere vruchten-, kruiden- en chocoladesmaken, in een zeer rijk geheel dat het lichaam ondersteunt. Drink dit dus niet vooraf aan de maaltijd, dat zou veel te zwaar zijn, maar aan het eind van een maaltijd!

een perfecte food-combi :

Eisbock is een krachtig bier dat goed samengaat met geroosterd vlees, wild of een toetje met karamel.. Te genieten bij een temperatuur van ongeveer 10°C of meer, afhankelijk van je wensen.

NEBUCHADNEZZAR

Brouwerij : Omnipollo
Land : Zweden
Style : Double IPA
ABV : 8,5%
Drinken bi : 8°C

Nebukadnezar, een boeiende naam voor een geweldig biertje.
Aanvankelijk was Nebukadnezar een koning van het neo-Babylonische rijk, dus je kunt je voorstellen dat de Zweedse brouwerij Omnipollo hem niet bij toeval deze naam zou geven. Het is een beetje de koningin van IPA maar ook de koningin van de permanente reeks voor Karl Grandin en Henok Fentie, de twee Zweedse oprichters. Als de eerste een getalenteerde ontwerper is die elke fles een bijzonder design weet te geven, dan is de tweede de brouwer die de gulzige en duidelijk atypische toets aan hun bieren geeft.
In tegenstelling tot alle andere dubbele india pale ales heeft het bier met zwarte en witte strepen een amberkleurige, oranje kleur met een fijn wit schuim, met aroma's van hop, tropisch fruit, mout, hop en karamel. Zijn moordende bitterheid zal je binnenste doen branden, maar het is mede daardoor dat het wereldwijd talrijke prijzen heeft gewonnen.

een perfecte food-combi :

Dit bier belichaamt de kracht en de excentriciteit van Omnipollo. Het zal ideaal zijn om te genieten met vleeswaren, ham of vlees in saus. Je kunt ook kiezen voor surströmming, maar vergeet niet eerst de ramen te openen.

LEEVIKE

Brouwerij : Põhjala
Land : Estland
Style : Sour Ale
ABV : 5,5°%
Drinken bi : 8°C

We zullen niet verder ingaan op de Estse brouwerij Põhjala, aangezien we het onderwerp al hadden behandeld in de pagina over de starterbox, waar je naartoe kunt gaan wanneer je maar wilt.
De brouwerij houdt in ieder geval niet op met brouwen en liefhebbers van ambachtelijke bieren genieten er van. De nieuwste is Leevike, een Zuur gebrouwen met hibiscus, veenbes, honing, geroosterde kaneel en kruidnagel. Een mooie mix die geweldige smaken en aroma's belooft die ongewoon zijn. We hebben je al die tijd al verteld dat bier geen grenzen heeft!
Leevike is een Zuur, dus een pittig en vaak fruitig bier, dat regelmatig gebruik maakt van een nogal bijzondere gist, die wilde gist wordt genoemd.
De Sour uit Põhjala is rood met een fijn roze schuim en wordt gekenmerkt door aroma's van glühwein, kruiden en warme vruchten, voor smaken van gegiste cranberry's, geroosterde kaneel, honing, zwarte bessen en bloemen in een zeer goed uitgebalanceerde zuur geheel.

een perfecte food-combi :

Deze zure en dorstlessende Sour Ale komt extra tot zijn recht met romige gerechten die tegenwicht bieden aan de zuurheid, zoals geitenkaas. Omelet en vers fruit doen het net zo goed, maar als je een contrasterende combinatie wilt, kies dan voor een blauwe kaas,l heerlijk!

PAGE 24 IMPERIAL MILK STOUT

Brouwerij : Brasserie Saint-Germain
Land : Frankrijk
Style : Imperial Milk Stout
ABV : 11%
Drinken bi : 10°C

De Brasserie Saint-Germain heeft een speciaal assortiment, met bijzondere bieren voor echte smaakmomenten. Onze nieuwste ontdekking is deze Imperial Milk Stout !
Dit zachte en krachtige bier wordt gebrouwen uit geroosterde mouten en US05-gist, wat een conservering in kuipen voor het verpakken mogelijk maakt, waarbij lactose wordt toegevoegd om een betere zachtheid te hebben waardoor het zo romig is in de mond
Het diepzwarte bier is bedekt met een fijne romige beige mousse, die intense gastronomische aroma's van geroosterde mout, café au lait, chocolade, karamel en hazelnoot onthult. In de mond is het ruim en royaal met een licht bittere en geroosterde afdronk. Lactose werkt als melk en verzacht het branderige gevoel van de mouten en de geroosterde smaak. Beschouw het als een dessert dat het best kan worden genoten bij een niet al te koele temperatuur, rond de 10°C.

een perfecte food-combi :

Drink dit prachtige bier bij een chocoladetoetje of een taart !

EXTRA INFO !

OKTOBERFEST DUITSLAND

Oktoberfest of oktoberfest is een bierfestival dat van de tweede helft van september tot begin oktober gedurende 16 tot 18 dagen plaatsvindt in München, Duitsland.
Wat je moet weten is dat de Duitse bierfeesten al lang voor het Oktoberfeest bestonden, waardoor de brouwers de liters van hun maartbieren al voor het begin van het nieuwe brouwseizoen konden opraken.
Aan de oorsprong van het Oktoberfeest staat het prinselijk huwelijk van de toekomstige koning Ludwig I van Beieren en prinses Therese van Saksen-Hildburghausen in een weiland dat haar naam draagt: Theresienenwiese. Net als vroeger was dit weer een goede gelegenheid om voorraden op te maken en ervoor te zorgen dat het als een huwelijkscadeau werd gezien. Het klinkt misschien een beetje bedrieglijk, maar het was een goede deal voor iedereen.
Hoe dan ook, de festiviteiten gingen na de bruiloft nog enkele dagen door, ter ere van de bruid maar ook (en vooral) om de rest van de vaten te legen.
De deelnemers genoten zozeer van het evenement dat het in de daaropvolgende jaren op direct verzoek van Maximiliaan I, de vader van Louis I, werd herhaald.
Tegenwoordig is het Oktoberfeest nogal veranderd sinds we Beiernaren in klederdracht en de mogelijke proeverij van 6 in München gebrouwen bieren kunnen zien, in massa's, glazen van één liter! Wees echter voorzichtig als je een beetje claustrofobisch of agorafobisch bent, want het evenement verwelkomt niet minder dan 7 miljoen bezoekers per jaar. O'zapft is! Dit is het signaal dat wordt aangekondigd wanneer het eerste vat wordt doorboord.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 2 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS