1. Home
  2. Stella Artois

Stella Artois

18 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

26,99€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

59,88€

in plaats van

63,88€

10,00€ Statiegeld inbegrepen

323,98€

10,00€ Statiegeld inbegrepen

Stella: werelds bier uit Leuven. Met Stella Artois als boegbeeld wist AB InBev de grootste brouwerij ter wereld te worden. Tegelijk is en blijft Stella het stadsbier van de studentenstad Leuven. Bestel Stella thuis – of mogen we zeggen: „op kot”? Bij HOPT vind je Stella op fles… en van het vat!

Stella Artois, kortweg Stella, is een krachtig pils met een stevige schuimkraag, een herkenbare smaak en een vlotte doordrinkbaarheid. Het is een bier om met je vrienden te drinken, bijvoorbeeld tijdens een studentenfuif, maar je kunt er ook prima zelf van genieten in de zon of rustig met een boek in de hand. Zoals elk pils is Stella licht in alcohol en wordt het gebrouwen om het gemakkelijk te kunnen drinken, maar Stella onderscheidt zich tegelijk door de herkenbare hopbitterheid, die wordt verzacht door de milde, broodachtige smaak van mout en maïs. Wat in Leuven het pils van de gewone Leuvenaars en de studenten is, wordt elders de wereld gezien als een klasse-pils waarvoor de bierdrinker graag iets meer betaalt. Bij HOPT proef je Stella voor een vertrouwde lage prijs. Heb je je Stella het liefst van het vat? Bestel het dan als tapbier voor in je PerfectDraft!

Stella Artois: Leuven en de wereld

Generaties studenten zijn ermee vertrouwd geraakt: het uitzicht op Leuven vanuit de trein. Langzaam rangeren de treinen voor ze het station kunnen binnenrijden en de stad ligt voor je, in het dal; het weekeinde is voorbij, morgen weer college. Twee gebouwen trekken de aandacht, allereerst de hoge toren van de universiteitsbibliotheek, vanzelfsprekend, maar toch ook niet te missen: het uitgestrekte complex van brouwerij Stella Artois. „De Stella”, zeggen de Leuvenaars, en als in de stad de geur van mout je neus prikkelt, dan weet iedereen dat er gebrouwen wordt. Onlosmakelijk is Stella Artois met Leuven en verbonden.

In 1926 werd Stella voor het eerst in de huidige vorm gebrouwen, als kerstbier – vandaar het sterretje. De brouwerij wist door handige fusies en de overname van andere brouwerijen het marktaandeel in België aanzienlijk te vergroten. Daarna veroverde Stella Artois de wereld, want na fusies met het Braziliaanse AmBev en het Amerikaanse Anheuser-Bush is AB InBev nu de grootste brouwerij ter wereld. Behalve Stella Artois worden er nog andere bieren in Leuven gebrouwen, zoals de abdijbieren van Leffe, die samen met Stella Artois in veel cafés, waar ook ter wereld, de ruggegraat van het bierassortiment zijn.

Stella Artois: het pils

Stella Artois is voor veel mensen een bier dat ze op een feest hebben leren kennen, of gewoon thuis met vrienden. Was het misschien zelfs het eerste bier dat je ooit dronk? De smaak van Stella Artois is voor velen vertrouwd. Bierproevers waarderen het om het hoppige karakter en de milde nasmaak. De basis van het bier is een uitgekiend mengsel van gerstemout en maïs, dat voor zachtheid en balans zorgt. De hop komt uit Tsjechië en voegt een grassige smaak toe, bitter maar uiteraard niet te uitgesproken, Stella Artois is bedoeld om doordrinkbaar te zijn. Belangrijk is ook het water, dat moet zuiver zijn en niet te veel mineralen bevatten. Voor de brouwer is de grootste uitdaging echter het constant houden van de kwaliteit. Een slechte moutoogst, hop met wat meer of minder zuren (die de bitterheid veroorzaken), het lijken details, maar in een recept dat het zó van z’n balans moet hebben, kan het al voor een merkbare afwijking zorgen. Bij Stella Artois doen de brouwmeesters dan ook hun uiterste best om de kwaliteit te bewaken. Dat ze dat lukt bewijst de grote populariteit van het pils!

Stella Artois online bestellen

Bestel je pintje online in de bierwebshop van HOPT. Voor zowel fles, blik als voor vaten, geschikt voor de PerfectDraft, is HOPT het vertrouwde adres. Let ook op de extra’s zoals de fraaie Stella-glazen en de originele afschuimer, onmisbaar in het tapritueel van een echte Stella. HOPT brengt Stella bij je thuis.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS