1. Home
  2. Flessen

Double IPA bier

Filters

Image

Wis alle filters

in de aanbieding

korte houdbaarheidsdatum

biologisch

21 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

2,95€

Volumekortingvanaf 2,72€

Meer mout, nóg meer hop: de Double IPA, afgekort DIPA, legt nog sterker de nadruk op datgene wat een IPA bijzonder maakt. In de internationale bierwinkel van HOPT vind je deze krachtige IPA-bieren verzameld, met voorbeelden uit heel de wereld.

Gewone IPA’s zijn bitter, maar ook dorstlessend en verraderlijk doordrinkbaar. Double IPA’s hebben een veel uitgesprokener moutkarakter en zijn daardoor echte degusteerbieren, net als bijvoorbeeld de Belgische abdijbieren. Het zijn bieren om in alle rust van genieten. Naarmate ze wat opwarmen in je glas, geven ze nog nieuwe aroma’s vrij die je in de eerste slok niet had vermoed. Het is heerlijk om zó van bier te genieten. HOPT maakt het mogelijk om van deze DIPA-bieren thuis geleverd te krijgen, zodat je ze kunt degusteren in je eigen huis, in je eigen tijd. Nodig je vrienden uit of houd je de beste DIPA’s van de wereld voor jezelf? HOPT maakt het graag voor je mogelijk.

Double IPA geschiedenis

De bierstijl Double IPA is te beschouwen als een doorontwikkeling van de IPA. De legende is dat een IPA-brouwer, om wat voor reden dan ook even niet helemaal wakker, bijna dubbel zo veel mout als noodzakelijk tot koken bracht en toen geen andere oplossing wist dan ook maar dubbel zo veel hop te gebruiken. Het resultaat moet een haast stroperig bier zijn geweest, vol van moutige zoetheid, maar tegelijk ook bitter en haast branderig pikant door de hoeveelheid op. Die „mislukking” werd het uitgangspunt voor deze nieuwe bierstijl, die aan het einde van de 20ste eeuw opkwam in de VS en inmiddels ook Europa veroverd heeft.

Double IPA herkennen & degusteren

Double IPA’s herken je eenvoudig aan het relatief hoge alcoholpercentage, maar dat zegt niet alles. Er bestaan tegenwoordig bijvoorbeeld ook stevig gehopte tripels, maar voor tripels is typerend dat er behalve mout ook suiker in het bierbeslag gaat. Dat zorgt voor meer alcohol en meer koolzuur, maar niet voor meer body. Double IPA’s moeten juist wel veel body hebben, het bier hoort „dik” te zijn, een beetje stroperig haast. Double IPA’s hebben een plakkerig mondgevoel en een moutsmaak die wat koekjesachtig of broodachtig is.

Bovenop deze zachte moutsmaak komt uiteraard de uitgesproken hopsmaak van IPA. Vaak zijn er karaktervolle Amerikaanse hoppen gebruikt. De hop kan in een Double IPA zelfs overdadig zijn, waardoor de prikkeling van de hop als pikant kan worden ervaren. De zoete mout stelt je in staat om die al te scherpe hopsmaak toch te waarderen. Zo is er in Double IPA’s een heel nieuwe balans gevonden, die deze stijl duidelijk onderscheiden maakt van IPA’s en zware ales.

Meer dan in gewone IPA’s zal in een DIPA ook gist een rol spelen in het smaakprofiel. De vele moutsuikers hebben de gist immers van ruim voldoende voedsel voorzien, waardoor het bier meer alcohol, maar ook meer esters (gist bijsmaken) zal hebben ontwikkeld. Niet iedere brouwer zal zijn gist zoveel vrijheid hebben willen geven, maar er zijn heerlijke Double IPA’s met een kruidig Belgisch gist, die nog extra nuances aan de toch al rijke smaak van Double IPA heeft kunnen toevoegen. Hier is voor de bierliefhebber dus veel te ontdekken!

Double IPA online

Bij HOPT vind je Double IPA online. In onze internationale bierwebshop hebben we zowel Europese als Amerikaanse voorbeelden van deze bierstijl opgenomen. Je kunt dus een smakelijke proeverij van zware dubbele IPA’s samenstellen. Heftig zijn ze allemaal, maar verschillend zijn ze óók – er is dus werkelijk een wereld van smaak in te ontdekken.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS