1. Home
  2. Abbaye d'Affligem

Abbaye d'Affligem

7 producten
Sorteer opAanbevolen
dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

De Belgische brouwerij Abdij Affligem is één van de bekendste Abbaye bierbrouwerijen in heel België en brouwt authentieke abdijbieren zoals Dubbel, Tripel, Quadrupel en Belgische Pale Ale bieren.

De Affligem brouwerij dateert al van 1074 toen zes struikrovers gratie kregen en daarop besloten om monniken te worden.  Daarmee ontstond een kleine gemeenschap die in de loop der tijd in omvang groeide.

Twee van de Benedictijner regels in een klooster zijn zelfvoorziening en gastvrijheid. Dit was reden voor onze zes monniken hun eigen bakkerij en brouwerij hebben opgericht, waarmee ze pelgrims en reizigers verwelkomen.

In 1129 brak er een grote brand uit, maar werd het klooster op wonderbaarlijke wijze gered van de verwoestingen van het vuur. Monnik Daniël, die 16 jaar lang geen woord had gezegd, stormde op de brand af en schreeuwde : "Brand, blijf waar je nu bent en verdwijn".

In 1796, enkele jaren na de Franse revolutie, werd de abdij binnengevallen en afgebroken. In 1871 keerden de benedictijner monniken terug om de brouwerij van de abdij te herbouwen en zo begonnen de groene scheuten van het herstel van Affligem.

De brouwerij kreeg opnieuw een klap te verduren in 1917 toen het Duitse leger de de abdij sloot. Tegen het einde van de oorlog waren de monniken echter alweer begonnen met de wederopbouw. De Tweede Wereldoorlog betekende opnieuw de sluiting van de brouwerij van 1940 tot 1945, dus besloot Don Robertus het recept van hun bier naar de seculiere Brouwerij Hertog te sturen.

Er werd een moderner recept gecreëerd dat bekend staat als de "Formula Antiqua Renovata".

In 1970 keerde de brouwerij terug naar haar oorspronkelijke locatie in Opwijk, waar ze tot op heden is gebleven.


LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

LazyImageLazyImage

Bekend VAN
LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.
Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.