Abbaye d'Orval

Filters

6 producten

Sorteer opAanbevolen
dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

De Brasserie d'Orval is een Belgische brouwerij die authentieke abdijbieren brouwt. Gelegen in het zuiden van België, hebben de brouwers de oude abdijbrouwerij liefdevol in opstand gebracht om het wereldberoemde Orval ale te brouwen.

Het Orval-bier dat we vandaag kennen is allemaal te danken aan twee Belgen: Honoré Van Sande en John Vanheulle, die het speciale dry-hopping brouwsel maakten. 

Waarschijnlijk is er sinds de bouw van een benedictijnenpriorij op de site in 1070 na Christus een brouwerij in de abdij van Orval. Hedendaags bewijs van een Franciscaanse bezoeker noemt een houblonnière of hoptuin.

In 1793 werd de abdij verwoest en zo'n 130 jaar later weer opgebouwd. Er waren aanzienlijke investeringen nodig om de brouwerij weer op te bouwen.


LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

LazyImageLazyImage

HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

BEKEND

VAN


LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.