Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
filters

Sorteer op

Aanbevolen
Sorteer op

Aanbevolen

Laagste prijs

Hoogste prijs

Alc. %

Alc. %

Minder dan 5%

5 tot 8%

8 tot 10%

Meer dan 10%

Toon alle producten

filters

Sorteer op

Aanbevolen
Sorteer op

Aanbevolen

Laagste prijs

Hoogste prijs

Alc. %

Alc. %

Minder dan 5%

5 tot 8%

8 tot 10%

Meer dan 10%

Toon alle producten

Onze Trappisten

filters
filters

0 producten

  Trappistenbier

  Wat is precies een Trappistenbier?

  In tegenstelling tot wat men zou denken, is trappistenbier geen stijl of type bier. Trappistenbieren ontlenen hun naam aan hun oorsprong en aan het proces waarmee ze worden gemaakt. Hun reputatie is in feite grotendeels te danken aan de traditionele manier waarop ze worden gebrouwen, maar vooral aan het feit dat ze aan een aantal criteria voldoen. Eerst en vooral moet het bier gebrouwen worden of minstens onder toezicht staan van trappistenmonniken die brouwers zijn van de cisterciënzerorde van strikte naleving. Vandaag de dag zijn er ongeveer 2500 cisterciënzer monniken in kloosters en abdijen over de hele wereld. Het brouwen moet dan plaatsvinden in een trappistenklooster of cisterciënzerabdij. En ten slotte moet de winst uit de verkoop van trappistenbieren uitsluitend worden gebruikt voor het levensonderhoud van de abdij, voor de restauratie van de religieuze gebouwen van de kloostergemeenschap of voor sociale, liefdadigheids- of non-profitacties. Op basis van deze drie voorwaarden kan een bier de trappistenbenaming krijgen en de toestemming van de Internationale Trappistenbond om het officiële logo Authentiek Trappistenproduct (ATP) te dragen, dat na grondige controles om de 5 jaar wordt vernieuwd. Let er echter op dat je trappistenbier niet verwart met abdijbier, want abdijbieren zijn bieren van hoge gisting, die ook door abdijmonniken kunnen worden geproduceerd, maar toch niet de voorwaarden blijven om van de trappistenkwalificatie te kunnen profiteren. Het beeld van authenticiteit, traditie en vakmanschap dat de trappistenbieren uitstralen en het geloof dat het brouwen nog steeds door monniken wordt uitgevoerd, helpt in elk geval de nieuwsgierigheid van de liefhebbers van ambachtelijke bieren te wekken.

  Er zijn momenteel 12 trappistenbrouwerijen in de wereld, waarvan 6 Belgische brouwerijen, gelijkelijk verdeeld over Wallonië en Vlaanderen. Westmalle (Abbaye Notre Dame du Sacré cœur), Achel (Abbaye Notre Dame de Saint Benoit) en Westvleteren (Abbaye de Saint Sixte) worden in Vlaanderen gebrouwen, terwijl Rochefort, Chimay en Orval uit Wallonië komen. Dan zijn er nog de Nederlandse bieren Trappe (Notre Dame de Saint Rémy) en Zundert in Nederland, Spencer in de Verenigde Staten, Engelszell in Oostenrijk, Tre Fontane in Italië en Tynt Meadow in Engeland in de abdij van Mount Saint-Bernard. In Frankrijk bestaat het bier Mont des Cats, geproduceerd door de Abbaye du Mont des Cats, maar omdat het bier niet in de gelijknamige brouwerij wordt gebrouwen of gebotteld, kan het niet het ATP-logo dragen.

  Trappistenbier bij HOPT

  HOPT, specialist in de verkoop van ambachtelijke bieren in Frankrijk en in heel Europa, wil de liefhebbers van bieren uit de hele wereld kennis laten maken met het beste van de trappistenbieren. Uiteraard vind je op onze site de grote trappistenklassiekers zoals de Belgische bieren. Enkele van de beste trappistenbieren met een hoog alcoholgehalte zijn:

  • Westmalle is een mooi Belgisch bier dat voor het eerst werd gebrouwen in 1934 met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals gist, wat het bier een mooie aromatische en smaakcomplexiteit geeft. Het heeft aroma's van hop, specerijen en fruitige en bloemige tonen van citrus.
  • Orval is een uniek amberkleurig bier van België dankzij zijn uitgesproken bitterheid die verband houdt met de verschillende gebruikte moutsoorten en gisten.
  • Tynt Meadow is de nieuwste aanwinst van de trappistenbierenfamilie. Deze Old Ale, gebrouwen in Engeland, is een donkerbruin bier met aroma's van pure chocolade, karamel, zoethout en gedroogd fruit.
  • Spencer is een Lager en is het enige Amerikaanse trappistenbier in de wereld. Het wordt door de abdij van Saint Joseph gebrouwen. Dit bier is geïnspireerd door de Belgische trappisten en heeft aroma's van lichtbitter gedroogd fruit, maar ook van banaan, honing, witte bloemen en abrikozen.
  Bier veilig en snel aan huis!

  Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

  * Onze leveringsvoorwaarden

  Uw loyaliteit wordt beloond

  Maak een account & ontvang extra voordeel!

  Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

  Reviews 8,8/10

  Bierdrinkers zijn dol op ons.

  eKomi

  Méér dan 50 vaten.

  Van de beste brouwerijen ter wereld!

  Wie zijn wij?

  Verspil geen druppel!

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

  Bekend VAN

  Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

  PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

  Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

  Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

  ©2023 PerfectDraft Europe SAS