Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
Logo Leffe

Flessen

299,00€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

31,95€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

37,95€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

31,95€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

31,95€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

31,95€

5,00€ Statiegeld inbegrepen

Tapvaten

De geschiedenis van brouwerij Leffe

De geschiedenis van de brouwerij van Leffe begon in 1152 met de stichting van Notre-Dame de Leffe. Deze abdij werd bewoond door norbertijner kanunniken, monniken voor wie de waarden van naastenliefde, gastvrijheid en gastvrijheid centraal stonden in hun manier van leven. Veel pelgrims konden hun toevlucht vinden in de abdij van Leffe.\n

In 1240 besloten de kanunniken een brouwerij te bouwen om een gezonde en verfrissende drank te kunnen serveren.

De brouwerij bood de pelgrims niet alleen een beter onthaal, maar was ook een antwoord op gezondheidsproblemen. In de Middeleeuwen kon men door het ontbreken van middelen om de zuiverheid van het water te controleren, niet garanderen dat het drinkbaar was. Dit was niet het geval met bier, omdat de brouwfase van de bierproductie inhoudt dat het water wordt gekookt om glucose om te zetten in alcohol. Dit proces doodt alle bacteriën, waardoor bier een veilige drank werd. Hierdoor werd het risico op ziekte sterk verminderd, ondanks pest- en tyfusepidemieën.

Net als de cisterciënzer monniken waren de norbertijnen hardwerkend en bekwaam op het land en op de boerderij. Een van de paters van Leffe nam het bestuur en de zorg voor de brouwerij van Leffe op zich. Al snel hadden de gebrouwen bieren succes en de groeiende behoeften maakten de verhuizing van de molen en de brouwerij naar het terrein van de abdij van Leffe noodzakelijk. Zo begon de brouwtraditie van Leffe.

De heropleving van een brouwtraditie.

De abdij werd gesloten vanwege verschillende gebeurtenissen tijdens de Revolutie, maar herrees toch uit haar as in 1929. De brouwerij en haar knowhow leken definitief verloren, maar in 1952 begon ze op haar beurt te herleven.

Datzelfde jaar ging abt Nys op bezoek bij Albert Lootvoet, brouwer in Overijse, om hem te vertellen over de financiële moeilijkheden waarmee de abdij kampte. De oplossing lag voor de hand: de brouwerij van Leffe moest heropgestart worden. Met de hulp van Albert Lootvoet slaagde de abdij van Leffe erin de brouwtraditie van Leffe en het zorgvuldig bewaakte recept nieuw leven in te blazen, met respect voor de processen uit het verleden. Leffe Brune kon dus opnieuw worden gebrouwen en het succes ervan heeft de eeuwen doorstaan. Het veroverde de harten van de 20e-eeuwse bierliefhebbers zozeer dat er een hele reeks Leffe-bieren werd gebrouwen.

Deze waren zo succesvol dat de productie al snel niet meer toereikend was om aan de groeiende vraag van Leffe bierliefhebbers te voldoen. In de jaren zeventig kreeg de Leffe-brouwerij aanzienlijke investeringen en financiële steun van andere brouwerijen, die enige tijd later fuseerden tot de brouwerij Interbrew (de oorsprong van AB inBev). Ook vandaag nog verblijdt de brouwtraditie van de Leffe-brouwerij uit 1240 bierliefhebbers over de hele wereld.

Daardoor is de Leffe Brouwerij vandaag uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde Belgische brouwerijen ter wereld. Dankzij de onovertroffen recepten voor Leffe Blond, Leffe Ruby of Leffe Rituel 9° (te vinden in flessen of vaten), is de Middeleeuwse brouwkennis nu verankerd in de geschiedenis.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS