De Nr.1 in online speciaalbier

Een tapvat van 5 liter met ingebouwd druksysteem van Delirium Tremens

check icon Your address email has been added
close icon

Een tapvat van 5 liter met ingebouwd druksysteem van Delirium Tremens

Het zeer beroemde Belgische bier eindelijk in een tapvat van 5 liter!

8.5°

placeholder 96 / 100
4,5 / 5
 • Een tapvat van 5 liter met ingebouwd druksysteem van Delirium Tremens
 • Een tapvat van 5 liter met ingebouwd druksysteem van Delirium Tremens

Delirium Tremens, dat sinds 1989 met drie verschillende Belgische gistsoorten wordt gebrouwen, is nu het belangrijkste bier van de familiebrouwerij Huygue die al meer dan 350 jaar actief is!
Dit bier is al snel een blijvend voorbeeld van Belgische bieren geworden en de afgebeelde olifantjes hebben in minder dan 10 jaar tijd de wereld veroverd! De roze olifantjes op het etiket verwijzen naar de hallucinaties die sommigen door het gebrek aan alcohol kunnen ervaren tijdens een koorts- en ijlaanval met de naam: Delirium Tremens!

Dit sterke Belgische bier is makkelijk herkenbaar aan de keramische fles. In het glas is de kleur goudblond en licht troebel en de schuimkraag wit. De body heeft fruitige en pittige aroma's die door een alcoholtoets worden versterkt. Eerst komen er geuren van kruidnagel, peper en koriander vrij, dan volgt er een warme alcoholgeur en later ontwikkelen zich fruitige aroma's van appel en citrusvruchten.

De eerste dronk is pittig met smaken die haast aan tarwebieren doen denken en vervolgens worden de kruidige hoparoma's en fruitige moutaroma's steeds aanweziger. De alcohol is tijdens de hele degustatie waarneembaar en is bij de afdronk duidelijk aanwezig met een lichte, wijnachtige zuurheid. De droge afdronk heeft een mooie bitterheid. Dit bier smaakt het lekkerst in het bijbehorende Delirium-glas.

THT: bij voorkeur consumeren voor 10/2019 . Ten minste houdbaar tot: de houdbaarheidsdatum van het bier is indicatief. Na het overschrijden van de houdbaarheidsdatum verliest het bier deels zijn smaakeigenschappen, echter vormt dit geen gevaar voor de volksgezondheid.

Lees verder
 • Gebruik

  Dit fust is niet geschikt in een thuistap apparaat

 • Geïntegreerd tapsysteem

  Ja, aan de voorzijde van het fust

 • Houdbaarheid

  3 weken, indien onder druk, anders 24 uur