De Nr.1 in online speciaalbier

Tiny Rebel Juicy Golden Ale

check icon Your address email has been added
close icon

Tiny Rebel Juicy Golden Ale

Een sprankelend Golden Ale geïnspireerd door de snoepwinkel!

4.8°

  • Tiny Rebel Juicy Golden Ale

Het bier: licht, helder, uitzonderlijk én fruitig en daarmee duidelijk geïnspireerd door de snoepwinkel uit de buurt. Sprankelend goud in het glas onder een kleine witte schuimkop, met frisse moutgeuren en pittige fruitige hop die aan allerlei kleurige snoepjes doet denken. In de mond meer van deze fruitige hop in een lichtbruisend geheel.

 

Het brouwerij: Tiny Rebel is een brouwerij uit Newport, Gwent in Wales die nogal wat stof doet opwaaien door de draai die ze geeft aan klassieke bierstijlen. Bovendien brouwt ze haar eigen onovertroffen seizoenscreaties. De oprichters Gazz en Brad zijn in 2012 samen begonnen en sindsdien zijn ze gegroeid tot een brouwerij van over de 100 medewerkers. Bovendien hebben ze een keten van populaire pubs opgericht. In 2015 sleepten ze de begeerde titel “Champion Beer of Britain” in de wacht. En dit jaar is de brouwerij één van de exclusieve brouwerijen die deelneemt aan de Beery Christmas met Tiny Rebel Juicy Golden Ale.

 

De stijl: Golden Ale is een vrij nieuwe bierstijl die in de jaren 80 is ontstaan. Het is begonnen in een poging om jonge drinkers te interesseren voor speciaalbier in plaats van de saaie pils van de grote brouwerijen. Typisch voor deze stijl is de frisse, fruitige Pale mout in combinatie met sappige, fruitige en bloemige hop.

 

Foodcombi: Golden Ale is veelzijdig vanwege het lage alcoholpercentage en een lichter karakter en is daarom heerlijk bij veel verschillende gerechten. Probeer Golden Ale eens bij een maaltijdsalade of een kipgerecht, of doe iets heel anders en kies voor een fruittoetje! Een echte aanrader bij dit bier is een citroenmeringue met wat basilicum. Eet smakelijk!

Lees verder
  • Bitterheid
     
  • Zoetheid