De Nr.1 in online speciaalbier

Franziskaner Weissbier Naturtrüb

check icon Your address email has been added
close icon

Franziskaner Weissbier Naturtrüb

Een Duits blond tarwebier met noten van kruidnagel en een krachtige banaansmaak!

placeholder 92 / 100
 • Franziskaner Weissbier Naturtrüb
 • Franziskaner Weissbier Naturtrüb
 • Franziskaner Weissbier Naturtrüb
 • Franziskaner Weissbier Naturtrüb

Franziskaner Weissbier is een Weissbier ofwel een bier dat gebrouwen wordt met mout dat voor minstens 50% uit tarwe bestaat.

Dit Duitse blonde tarwebier is ver buiten de grenzen van het land van oorsprong befaamd en is trouwens een van de meest gedronken bieren onder de Weissbieren. In het glas heeft dit Franziskaner Weissbier een verrassende blonde kleur met een roze gloed. Het royale schuim blijft lang staan en bruist goed.

Op de neus komen de karakteristieke aroma's van een goed Weissbier vrij met zeer uitgesproken fruitgeuren die aan citrusvruchten en banaanester doen denken in combinatie met aroma's van gist en peper.
In de mond benadert de smaakstructuur zeer sterk de geurstructuur met onvervalste fruitsmaken waar de banaansmaak duidelijk overheerst. De kruidige indruk is dan echt waarneembaar met noten van peper waarop een kruidnagelsmaak en vanilletoetsen volgen.

Tot slot is Franziskaner een uitzonderlijk bier dat uitermate verfrissend is en als voorbeeld geldt voor de tarwebieren. Tarwebieren hebben trouwens meerdere namen die dicht bij elkaar liggen zoals Weizen, Hefeweizen, Weissbier en Kristalweiss. Franziskaner heeft zijn naam te danken aan het klooster dat zich tegenover de brouwerij bevindt. Dit bier smaakt het lekkerst in een Franziskaner-glas!

Lees verder
 • Uiterlijk

  Blond met gouden gloed

 • Aroma

  Fruitige aroma's, typische kruiden voor een goed Weissbier

 • Smaak

  Fruitige en kruidige smaken van banaan en kruidnagel

Anderen bekeken ook