Flessen - La Chouffe

La Chouffe, ook wel bekend als kabouter bier, een heerlijk Belgisch blond bier!

Kenmerken

Stijl
Pale ale
Inhoud
33 cL
Alc. %
Land
België
Kleur
blond
Type
belgian pale ale
Uiterlijk
Goudblonde kleur met een dik wit schuim.
Aroma
Aroma's van kruiden en citrusvruchten.
Smaak
Kruidige en fruitige hoptoetsen.
Amère
Doux
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Productbeschrijving

 

La Chouffe is een ongefilterd blond bier, met een lichte hopsmaak en fruitig, lichtkruidig aromatisch boeket. Dit aangenaam fruitig bier, heeft in de mond smaken van koriander - welke je al in de aroma's kunt ontdekken, vermengd met een lichte bitterheid in de afdronk. Een ideale "partner in crime", of wel een ideaal speciaalbier voor een combinatie met witvis of gevogelte. Ook doet La Chouffe Blond het "goed" bij een heerlijke zachte kaas, zoals Brie.

Benieuwd hoe de brouwerij van la Chouffe is ontstaan? Ok, here we go!

Er was eens… Omdat het kabouterbier betreft beginnen we niet gelijk met een sprookje! Ok. Goed dan.

In 1982 besloten twee broers, hobbybrouwers, die gefascineerd waren door het brouwen van goed Belgisch Blond een brouwerij te openen in een klein dorpje, in de Belgische ardennen. Daar de brouwerij - brasserie d'Achouffe - in het Belgisch Achouffe het levenslicht zag, was de naam voor hier Belgische Bier natuurlijk niet moeilijk: La Chouffe!

En "waarom hebben ze een kabouter als logo gekozen", hoor ik je denken?
Nou in de lokale taal - het Patois - betekent "chouffe" zoveel als kabouter! Vandaag de dag is de brouwerij bekend tot ver buiten de grenzen van België en haar bieren worden jaar na jaar beloond met vele prijzen.

La Chouffe, je moet het dit bier zeker een keer geprobeerd hebben! Dus chouffe kopen doe je bij HOPT? Waar wacht je nog op? Oh ja, en nog een kleine tip van ons: een bezoek aan de brouwerij is zeker de moeite waard!

La Chouffe

Brasserie d'Achouffe

 • 1,99 €/per stuk
  Wees snel!9 op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - Magnum Big Chouffe 2020
  Tags
  19,95 €
 • Flessen - La Chouffe 75 cl
  Tags
  5,50 €
 • Flessen - La Chouffe Houblon
  Tags
  2,50 €
 • Flessen - Houblon Chouffe 75cl
  Tags
  5,95 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKENDVAN
  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage
  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.