De Nr.1 in online speciaalbier

Brewdog Punk IPA

check icon Your address email has been added
close icon

Brewdog Punk IPA

Brewdog Punk IPA, een iconische IPA uit Schotland die je geproeft moet hebben!

5.6°

placeholder 97 / 100
4,5 / 5
 • Brewdog Punk IPA
 • Brewdog Punk IPA

Brewdog Punk IPA is een Schots bier dat is geïnspireerd op het Amerikaanse brouwproces en typisch Amerikaanse hopsoorten.

Het is een bier met een hoge hopconcentratie zoals de bieren die worden gebrouwen in de Noord-Amerikaanse kleine brouwerijen. Voor het brouwproces van deze Punk IPA werd de malt Marris Otter Extra Pale als basis gebruikt terwijl de hopsoorten Chinook, Simcoe, Ahtanum en Nelson Sauvin werden toegevoegd om deze drank op smaak te brengen en te karakteriseren.

Dit bier met blond-oranje kleur die doet denken aan perziken is afgewerkt met een mooie romige en lang aanhoudende witte schuimkraag.

Het biedt in de neus lichte aroma's van hooi, fruit en gras. Het onthult in de mond een fruitige smaak die doet denken aan perziken en tropische vruchten, gevolgd door een relatief uitgesproken en droge bitterheid die lang aanhoudt in de mond. Deze bittere smaak maakt vervolgens plaats voor een heerlijk fruitige finale. Nog een prachtexemplaar van de hoprijke bieren van de brouwerij Brewdog.

Voor kenners die op zoek zijn naar nieuwe sensaties en karakter! BrewDog, een jonge Schotse brouwerij, is één van de meest creatieve en zichtbare brouwerijen van de afgelopen twee jaar.

Brewdog heeft zijn stempel gedrukt op de kleine wereld van het bier met meer dan één dozijn uitzonderlijke bieren die worden gemaakt door een team van getalenteerde en excentrieke brouwers! Zo krijgt de brouwerij erkenning na erkenning voor de kwaliteit en originaliteit die zo typerend zijn voor haar producten.

Hier vind je overigens alle bieren van brouwerij Brewdog! 

Lees verder
 • Uiterlijk

  Perzikoranje kleur

 • Aroma

  Krachtige aroma's van tropische en exotische vruchten

 • Smaak

  Frisse fruitsmaken en krachtige bitterheid

 • Bitterheid
   
 • Zoetheid