Flessen - Augustijn Blonde

Laat je verleiden door Augustijn Blond, een bier voor alle gelegenheden!

Kenmerken

Stijl
Pale ale
Inhoud
33 cL
Alc. %
Land
België
Kleur
blond
Type
belgian pale ale
Uiterlijk
Licht amberkleurig
Aroma
Kruidachtige en fruitige aroma's van hop, gisttoets
Smaak
hoppige smaken met fruitige en kruidige toetsen
Amère
Doux
Smaakprofiel
rond & moutig
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Beschrijving

Als Belgisch d'Abdijbier gebrouwd sinds 1925, is de Augustijn Blond getuige van de eerste brouwersstappen in het Augustijnenklooster te Gent.
Vandaag de dag is de productie dan wel in handen van de Brouwerij Van Steenberge die onder andere ook het bekende Gulden Draak brouwen. Augustijn put echter nog steeds uit zijn kloosterverleden om de beste en meest authentieke smaken van de Belgische abdijbieren in een fles te steken.

Als blond bier met hergisting op de fles, heeft Augustijn Blond een licht amberkleurige tint bekroond met een witte schuimlaag. Kruidige en fruitige hoparoma's komen je meteen uit deze kraag tegemoet. In de neus is ook een lichte geur merkbaar die verwijst naar de aanwezigheid van gist.

Er zijn overtuigende hopsmaken aanwezig in de afdronk, met fruitige en kruidige nuances die sterk op de voorgrond treden en dan plaats ruimen voor vanille-achtige mouttoets. Aan het einde van de degustatie komt een mooie bitterheid naar voren die de aanwezigheid van hop duidelijk bevestigt. Het alcoholpercentage is merkbaar maar niet overmatig.

Augustijn Blonde

Brasserie Van Steenberge

 • 2,00 €/per stuk
  op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - La Bouffonne
  Tags
  2,90 €
 • Flessen - Gordon Finest gold
  Tags
  2,95 €
 • Flessen - Colomba
  Tags
  2,90 €
 • Flessen - Blonde du Mont Blanc
  Tags
  2,95 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKEND

  VAN


  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.