Flessen - Weihenstephaner Vitus

De keizerlijke versie van de Brasserie werd verkozen tot beste bier ter wereld op de WBA 2011!

Kenmerken

Stijl
Wheat Beer
Inhoud
50 cL
Alc. %
7.7°
Land
duitsland
Kleur
blond
Type
weizenbock
Uiterlijk
Donkere amberkleurige kleur, overvloedig schuim
Aroma
Fruitige en kruidige aroma's van mout en gist
Smaak
Fruitige en complexe smaken, erg mooie harmonie
Amère
Doux
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Productbeschrijving

Weihenstephaner Vitus is een witbier met een rijke en krachtige smaak, dat in Beieren wordt gebrouwen volgens de Duitse zuiverheidswet door de oudste nog actieve brouwerij ter wereld, de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan.

Deze Duitse brouwerij is immers actief sinds 1040! De knowhow van onze voorouders is erkend. Dit bier werd immers, alle categorieën van bieren onder elkaar, verkozen tot het beste bier ter wereld tijdens de zeer beroemde World Beer Award in oktober 2011! Onweerlegbaar bewijs van de grootse kwaliteiten van dit bier dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Weihenstephaner Vitus is een bier dat wordt gebrouwen op basis van gerste- en tarwemouten (zachte gerst). In het glas heeft het bier een donkere amberkleur en een overvloedige schuimkraag. Dit bier wordt niet gefilterd voor het bottelen en is een beetje troebel door het gebruik van tarwe.

Het bier heeft een zeur aangename geur, die doet denken aan fruit en kruiden met een onmiskenbare invloed van de gebruikte gist. Aangename aroma's van citrusvruchten en banaan versmelten met de kruidige toetsen van gist. De aanzet is bijzonder vezelig door de aanwezigheid van tarwe. Aangename zeer fruitige smaken van banaan en citrusvruchten verzachten de bittere smaak van citroen terwijl de gist zorgt voor toetsen die doen denken aan kruidnagel. De afdronk verzacht geleidelijk aan en biedt enkele bittere accenten. De alcohol is slechts subtiel aanwezig in dit zeer goed uitgebalanceerde witbier dat toch maar liefst 7,7 procent alcohol bevat!

Weihenstephaner Vitus

Weihenstephaner

 • 2,50 €/per stuk
  op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - Don de dieu
  Don de dieu4,50 €/ stuk
  Tags
  4,50 €
 • Flessen - Queue de Charrue bruin
  Tags
  2,40 €
 • Flessen - Lapin Kulta
  Tags
  1,99 €
 • Flessen - Brugse Zot Blond
  Tags
  1,85 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKENDVAN
  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage
  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.