Flessen - La Goudale

Een bier met een recept uit de Middeleeuwen

Kenmerken

Stijl
Amber Ale
Inhoud
33 cL
Alc. %
7.2°
Land
Frankrijk
Kleur
blond
Type
bière de garde
Uiterlijk
Goudgele en heldere kleur.
Aroma
Fruitige en kruidige aroma's met sterke toetsen van gist
Smaak
Zachte en fruitige smaken, toetsen van gist, mooie bitterheid
Amère
Doux
Smaakprofiel
rond & moutig
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Beschrijving

De Goudale wordt gebrouwen in de Brouwerijen van Gayant in Douai en is een zogenaamd blond provisiebier of bewaarbier van hoge gisting. Dit bier wordt al generaties lang gebrouwen in het noorden van Frankrijk.

Voordat de provisiebieren gebotteld worden rijpen deze langer dan andere bieren, waardoor ze hun smaakpaletten goed kunnen ontwikkelen. De Goudale is hier een van. Ze wordt vervaardigd met speciale mouten en gearomatiseerd met zorgvuldig geselecteerde Vlaams hoppen.

De Goudale heeft in haar glas een goudgele kleur, is doorzichtig en pronkt met een mooie, redelijk stabiele schuimkraag. In de neus biedt dit bier fruitige en kruidige aroma's met sterke gistnoten. In de mond ontdekken we een mild en fruitig bier, waarvan de volle mout de kruidige toetsen van gist en de bitterheid van de Vlaamse hoppen omhult. Dit bier met karakter wordt aangeboden in diverse smaken. De afdronk is droog en gehopt.

De Goudale dankt haar naam aan een Middeleeuws recept. Zoals op het etiket staat vermeld werden “in de 14e eeuw de lekkere bieren Goudale, Goudalle of Good Ale genoemd. Deze werden verkocht tegen 2 penningen per pot door een verkoper met de bijnaam Le Goudalier”.

La Goudale

Brasserie Goudale

 • 1,90 €/per stuk
  op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - De Goudale 75 cl
  Tags
  3,95 €
 • Bierglazen - La Goudale-glas - 25 cl
  Tags
  5,20 €
 • Flessen - Goudale Noël
  Tags
  1,75 €
 • Flessen - 3 Monts 75cl
  Tags
  4,50 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKEND

  VAN


  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.