Flessen - Anchor Old Foghorn

Deze gerstewijn gebrouwen in San Francisco is een van de sterkste bieren van Brouwerij Anchor!

Kenmerken

Stijl
Strong Ale
Inhoud
35.5 cL
Alc. %
8.8°
Land
Verenigde Staten
Kleur
amber
Type
american barleywine
Uiterlijk
Amberkleurig, rode gloed, schuim dat invalt
Aroma
Rijk aan fruit, brandy, vanille, karamel en kruiden
Smaak
Fruitig (kersen, pruimen), gerookte toets, alcohol, erg gehopt
Amère
Doux
Smaakprofiel
gekarameliseerd & intens
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Productbeschrijving

Elke zeevaarder die de baai van San Francisco oversteekt in de dichte mist weet hoe belangrijk een misthoorn is, of in het Engels de 'foghorn'. Net zoals elke bierliefhebber het bier Anchor Old Foghorn zal weten te waarderen dat in 1975 als eerste gerstewijn eindigde bij de kleine Amerikaanse brouwerijen. Sindsdien heeft het dankzij de hoge kwaliteit van haar producten die eerste plaats niet meer hoeven afstaan.

Bier van de Brouwerij Anchor, Old Foghorn wordt gebrouwen met een gist van hoge vergisting, volle hop en "premier most". De Old Foghorn wordt gebrouwen volgens de klassieke brouwmethodes en het bier rijpt verder in de kelders van de brouwerij tot het de zachte moutigheid, fruitigheid en voortreffelijke hopkarakter perfect in balans heeft. Want daar heeft het nu net zijn wereldwijde faam aan te danken.

Het is een ale bier van de type gerstewijn met een romige schuimkraag. Zijn rijkelijke body heeft voldoende draagkracht voor een complex en zelfs een beetje subtiel bier. De neus is hoppig, gekarameliseerd met noten van citrusvruchten en deze zachte alcoholsensatie roept meteen de herinneringen op aan zijn Amerikaanse roots typisch voor de Amerikaanse gerstewijnen.

In de mond proeven we een uiterst fruitig palet (nuances van citroen en abrikoos) met een compacte textuur. Er zijn ook zachte karamelnoten aanwezig om tegengewicht te bieden aan de hoppige citrusvruchtnoten. Er is net voldoende bitterheid om de zoetheid van de mout en vruchten te balanceren. De finale is dan weer heel droog.

Deze bieren hebben een lange bewaartijd, ze kunnen dan ook gerust een tiental jaar in in de flessen bewaard worden. De sappige smaken hebben voldoende diepgang waardoor ze een uitstekende optie zijn om na het eten aan te nippen. Ontdek deze interpretatie van de klassieke Britse gerstewijn. De bitterheid in de mond van deze amerikaans bier wordt verder aangedikt door een aanzienlijk grotere hopdosering dan in het Verenigd Koninkrijk gebruikelijk is.

Anchor Old Foghorn

Anchor Brewing Company

 • 4,50 €/per stuk
  op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - Tsingtao
  Tags
  1,89 €
 • Additifs de brassage - Klaringsmiddel Klarvit Vinoferm pour 110 à 210L
  7,50 €
 • Flessen - Old Engine Oil
  Tags
  3,40 €
 • award-winning
  Cadeaus en accessoires - The Best Breweries Pack 2018 - 6x33cl
  Tags
  20,95 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKENDVAN
  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage
  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.