De Nr.1 in online speciaalbier

Schneider Unser Aventinus Tap 6

check icon Your address email has been added
close icon

Schneider Unser Aventinus Tap 6

Ontdek Schneider Unser Aventinus, een weissbier van hoge gisting!

8.2°

placeholder 100 / 100
4,5 / 5
  • Schneider Unser Aventinus Tap 6

Het bier Schneider Weisse Unser Aventinus Tap 6 is een Duits bier van de Brasserie Schneider & Sohn in Bavière. Het topproduct van deze brouwerij met specialisatie in tarwebieren (weissbier) is Schneider TAP 7 Unser Original, voorheen ook wel Schneider Weisse Original genoemd omdat het sinds 1872 op basis van hetzelfde recept wordt gebrouwen.

Het schuim met donker robijnrode kleur dat zich in het glas vormt is zeer fijn en indrukwekkend. Het bier zelf heeft een sterke pareling. Het gaat om een weizendoppelbock bier van hoge gisting. De aroma's in de neus zijn bijzonder fruitig: banaan, pruim, appel enz. maar ook tarwemout. Ze worden alle drie gebruikt bij het brouwen van dit bier, maar tarwe speelt de hoofdrol met een aandeel van 60%.

De neus is zeer zacht en aangenaam, maar bevat ook krachtige toetsen, in het bijzonder van kruidnagel. De smaak van alcohol in de mond is weinig uitgesproken in de aanzet, maar komt meer tot uiting in de finale.

Er is een fruitige noot aanwezig tijdens de hele degustatie, maar de finale in de mond is eerder droog. De afdronk heeft een gekarameliseerde en volle smaak, die wordt gevolgd door een volle en zure finale. We komen aan het einde van deze pagina nog heel even terug op deze biersoort.

Een bockbier is een bier van lage gisting dat is gebrouwen in Bavière, in het zuiden van Duitsland, met een alcoholgraad die begint vanaf 6%. In tegenstelling tot bockbier is Weizenbock-bier een bier van hoge gisting dat veel sterker en kruidiger is en een meer uitgesproken amberkleur heeft omdat een andere gistsoort wordt gebruikt.

Weizendoppelbock (met dubbele dosis tarwe) tot slot is een nog sterkere versie dan Weizenbock. Dit is een eerder donker bier waarvan de uitgesproken moutsmaak weinig plaats laat voor bitterheid. Het bier is sterk parelend en heeft een dikke en indrukwekkende schuimkraag.

Lees verder
  • Uiterlijk

    Bruine kleur met robijnrood en een dik schuim

  • Aroma

    Fruitig (banaan, pruim), vanille, kruidnagel

  • Smaak

    Zacht en pittig, karameltoets. Zure en fruitige afdronk

Anderen bekeken ook