Flessen - Schneider Unser Aventinus Tap 6

Ontdek Schneider Unser Aventinus, een weissbier van hoge gisting!

Kenmerken

Stijl
Wheat Beer
Inhoud
50 cL
Alc. %
8.2°
Land
duitsland
Kleur
bruin
Type
weizenbock
Uiterlijk
Bruine kleur met robijnrood en een dik schuim
Aroma
Fruitig (banaan, pruim), vanille, kruidnagel
Smaak
Zacht en pittig, karameltoets. Zure en fruitige afdronk
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Productbeschrijving

Het bier Schneider Weisse Unser Aventinus Tap 6 is een Duits bier van de Brasserie Schneider & Sohn in Bavière. Het topproduct van deze brouwerij met specialisatie in tarwebieren (weissbier) is Schneider TAP 7 Unser Original, voorheen ook wel Schneider Weisse Original genoemd omdat het sinds 1872 op basis van hetzelfde recept wordt gebrouwen.

Het schuim met donker robijnrode kleur dat zich in het glas vormt is zeer fijn en indrukwekkend. Het bier zelf heeft een sterke pareling. Het gaat om een weizendoppelbock bier van hoge gisting. De aroma's in de neus zijn bijzonder fruitig: banaan, pruim, appel enz. maar ook tarwemout. Ze worden alle drie gebruikt bij het brouwen van dit bier, maar tarwe speelt de hoofdrol met een aandeel van 60%.

De neus is zeer zacht en aangenaam, maar bevat ook krachtige toetsen, in het bijzonder van kruidnagel. De smaak van alcohol in de mond is weinig uitgesproken in de aanzet, maar komt meer tot uiting in de finale.

Er is een fruitige noot aanwezig tijdens de hele degustatie, maar de finale in de mond is eerder droog. De afdronk heeft een gekarameliseerde en volle smaak, die wordt gevolgd door een volle en zure finale. We komen aan het einde van deze pagina nog heel even terug op deze biersoort.

Een bockbier is een bier van lage gisting dat is gebrouwen in Bavière, in het zuiden van Duitsland, met een alcoholgraad die begint vanaf 6%. In tegenstelling tot bockbier is Weizenbock-bier een bier van hoge gisting dat veel sterker en kruidiger is en een meer uitgesproken amberkleur heeft omdat een andere gistsoort wordt gebruikt.

Weizendoppelbock (met dubbele dosis tarwe) tot slot is een nog sterkere versie dan Weizenbock. Dit is een eerder donker bier waarvan de uitgesproken moutsmaak weinig plaats laat voor bitterheid. Het bier is sterk parelend en heeft een dikke en indrukwekkende schuimkraag.

Schneider Unser Aventinus Tap 6

Brasserie Schneider Weisse

 • 2,70 €/per stuk
  niet op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - Schneider Hopfenweisse
  Tags
  3,00 €
 • Flessen - Schneider Original
  Tags
  2,25 €
 • Flessen - Page 24 Double IPA
  Tags
  3,50 €
 • Flessen - Delirium Argentum
  Tags
  2,75 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKENDVAN
  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage
  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.