De Nr.1 in online speciaalbier

Kees 24 Hops Before X'mas

check icon Your address email has been added
close icon

Kees 24 Hops Before X'mas

10.5°

placeholder 80 / 100
  • Kees 24 Hops Before X'mas

"Korte THT: bij voorkeur consumeren voor 24/08/2019 . Ten minste houdbaar tot: de houdbaarheidsdatum van het bier is indicatief. Na het overschrijden van de houdbaarheidsdatum verliest het bier deels zijn smaakeigenschappen, echter vormt dit geen gevaar voor de volksgezondheid. "

De Brouwerij: Kees uit Goes is chef-kok geweest voordat hij zich lanceerde als brouwer- al weer tientallen jaren terug. Kees staat voor alles dat ongewoon, anders, gedurfd en creatief is en zijn roem gaat ver over de Zeeuwse grenzen! Ook bij Hopt is Kees een geliefde brouwerij en zijn bieren gaan als zoete broodjes over onze digitale toonbank.

Dit is het enige Nederlandse bier in de Beery Christmas en als je dit bier drinkt, begrijp je vast waarom het Kees is en geen ander!

 

Het bier: helemaal in stijl met onze eindejaar wens ‘Beery Christmas and a Hoppy New Year!’. Met 24 Hops heb je genoeg hop om de hele kersttijd te overbruggen tot zeker half januari! Hop 24 gaat niet over de 24 dagen van de kalender maar over de 24 verschillende hopsoorten die er in jouw biertje-van-de-dag zitten! Het is een luxe bier dat je een Barley Wine kunt noemen, met gemoute gerst tegen een achtergrond met enorme hoeveelheden pittige, fruitige, aardse, bittere, bloemige en geurige hop. En toch…..een evenwichtig biertje. We zijn benieuwd wat jij vindt van 24 Hops!

 

De stijl: Barley Wine bier is hoog in alcohol, doorgaans 8-10% en soms wel 12%. Typisch voor dit bier zijn de aardse hop en een wijnachtige moutsmaak met fruitige karameltoffee. In de dagen dat Napeolon Europa teisterde en alle wijn opraakte, ging iedereen aan de Ale. Het werd zeer sterk gebrouwen zodat het wel 2 jaar in het vat kon blijven zonder te bederven. Zo onstond de Barley Wine. In onze tijd is een Barley Wine bier vaak een fruitig bier met veel prikkelend bittere hop en een bloemengeur!

 

 

Food pairing: Dit sterke zoete bier heeft een tegenhanger nodig, iets als Roquefort, sterke Franse blauwe kaas, dikgesmeerd op een zelfgebakken snee volkorenbrood met walnoten. Of als je een zoetekauw bent, ga dan voor een crème brulée, monchoutaart of een schandalig lekkere cheescake!

 

Lees verder
  • Bitterheid
     
  • Zoetheid
     
Anderen bekeken ook