Flessen - Eku 28

Een krachtig bier met een fruitige citrusvruchtensmaak dat in de bakermat van het Duitse bier wordt gebrouwen!

Kenmerken

Stijl
Bock
Inhoud
33 cL
Alc. %
11°
Land
duitsland
Kleur
blond
Type
doppelbock
Uiterlijk
Donkerrode kleur en beige schuim
Aroma
Aroma's van mout en likeur
Smaak
Zoet smaken, moutig en gekarameliseerd, met een zweem van likeur
Amère
Doux
Smaakprofiel
gekarameliseerd & intens
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Productbeschrijving

EKU 28 is een krachtig bier uit Beieren dat door brouwerij Eku in de Duitse stad Kulmbach wordt gebrouwen. Dit kleine Beierse stadje, dat in heel Duitsland beroemd is en van oudsher als de bakermat van het bier wordt beschouwd, staat bekend als de bierhoofdstad!

Vóór de afname van de brouwersactiviteiten telde de stad inderdaad een grote brouwersgemeenschap. Door de talloze sluitingen en overnames van brouwerijen waren deze genoodzaakt om zich in één enkele brouwerijgroep te verenigen. Zo ontstond de Kulmbacher Brauerei die uit de vijf stadsbrouwerijen bestaat die de omwentelingen van de lokale markt wisten te overleven. Ook brouwerij Eku maakte deel uit van deze overlevers en hoewel het assortiment beperkter is, wordt er nog steeds met evenveel passie en Beierse knowhow gebrouwen en gehandeld! De naam EKU is trouwens afkomstig van de initialen van de oorspronkelijke brouwerij: Erste Kulmbacher Actienbrauerei.

EKU 28 Kulminator is een bijzonder bier dat een veel hoger moutgehalte vereist dan doorgaans nodig is om een alcoholpercentage van 11% te bereiken! Dit moutgehalte is namelijk noodzakelijk om de gist de nodige suikers te verschaffen waaruit uiteindelijk de alcohol ontstaat.

EKU is een bier met een prachtige kleur met een rode gloed onder een fijne beigekleurige schuimkraag. Op de neus komen de moutaroma's en alcoholgeur vrij die aan karamel en fruitlikeuren doen denken. In het bouquet is ook een snufje kruidige gist aanwezig.

In de mond is dit een zoet bier met moutsmaken. Terwijl de alcohol de keel verwarmt, worden er karamelsmaken en fruitige likeursmaken op het palet waarneembaar. De bitterheid van EKU is eerder zwak en vrij laat merkbaar. De alcohol treedt niet echt nadrukkelijk op de voorgrond en alleen door het warme gevoel dat hierdoor achterblijft blijkt dat dit bier toch een alcoholpercentage van 11% heeft!

Eku 28

Brasserie Kulmbacher

 • 3,10 €/per stuk
  op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - Schneider Original
  Tags
  2,25 €
 • Flessen - Andechs Doppel Dunkel
  Tags
  2,80 €
 • Flessen - Löwenbräu Triumphator
  Tags
  3,00 €
 • Flessen - Weihenstephaner Festbier
  Tags
  2,90 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKENDVAN
  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage
  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.