Flessen - Tripel Karmeliet

Karmeliet: een grote klassieker onder de Belgische Tripelbieren!

Kenmerken

Stijl
Tripel
Inhoud
33 cL
Alc. %
8.4°
Land
België
Kleur
blond
Type
tripel
Uiterlijk
Gouden kleur en romig schuim.
Aroma
Fruitige aroma's van citrusvruchten en vanilletoetsen.
Smaak
Smaken van graan, hop, lichte, fruitige toetsen.
Amère
Doux
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Productbeschrijving

Tripel Karmeliet, een heerijke vanille-achtige en ietwat pittige Beligisch Tripel. Is vrijwel niet meer weg te denken uit het Belgische Bierlandschap, en wat ons betreft, is dee Karmeliet ook niet meer weg te denken uit het bierlandschap buiten België. Tripel Karmeliet kan beschouwd worden als één van de klassiekers onder de Belgische Tripels (is het nu Triple, or Tripel?). Hoe dan ook...
Wie zegt dat vroeger alles beter was heeft met dit speciaalbier een klein beetje gelijk. Het recept, wat stamt uit het 1679, is onveranderd gebleven en wordt zodoende nog steeds op dezelfde manier gebrouwen. Speciaalbier met kwaliteit kent geen tijd zullen we maar zeggen.

Indertijd werd Tripel Karmeiet in het Karmelietenklooster, een orde van paters, in Dendermonde, België gebrouwen. De broeders van welleer hielden een speciale brouwmethode op na. Namelijk die van het toevoegen van drie verschillende en smaakbepalende ingrediënten: namelijk gerst, tarwe en haver. Gezien het feit dat in deze tijd de prijs van de tarwesoorten aanzienlijk hoog lag, mag men aannemen dat Karmeliet tot één van de meest verfijnde Tripels van het land behoorde. En vandaag de dag, nog steeds behoort.

Ok, ok.. Goed. We weten wat over de geschiedenis van dit speciaalbier, maar hoe zit het nu eigenlijk met de proefnotities en het uiterijk van de Tripel Karmeliet?

Goede vraag :)!

Het speciaalbier schenkt een goudblond levenselixer (Wow, wat mooi gevonden! Toch?) met een romig schuim. Men kan direct aroma's van vanille, gist en wat citrus ontdekken. Zoals het gebruik van de drie verschillende verfijnd is te noemen, zo is ook het aroma verfijnd en complex.
Op het palet proeft men de drie verschillende granen, welke een rond mondgevoel geven. Het is ietwat droog, romig en zoetig tegelijk. Tripel Karmeliet "has it all" om het zo maar eens te noemen. Elke smaakbeleving komt voorbij. 
Het speciaalbier is heerlijke evenwichtig en heeft een mildbittere afdronk.

Bier & Spijs
Het speciaalbier past perfect bij Zeeuwse mosselen, of andere schelpdieren. Geen zin om met je schepnetje de kusten af te gaan? Of geen zin om bij de supermarkt of visboer je kilo mosselen te halen? Geen probleem, het speciaalbier leent zich ook uitstekend om zonder gerecht van te genieten. 

Dat brengt ons trouwens op een idee! Vanaf je luie stoel de Triple Karmeliet kopen en rustig wachten tot je van je speciaalbier kunt genieten. Klinkt ons als muziek in de oren :)!


Glas

Oh ja: om de complexe aroma’s helemaal tot hun recht te laten komen, is het Karmeliet glas 25 cl of 50 cl nu ook verkrijgbaar, smaakt het bier nét iets lekkerder!

 

Tripel Karmeliet

Brasserie Bosteels

 • 1,89 €/per stuk
  op voorraad

  6

  1,81 €

  /per stuk

  12

  1,78 €

  /per stuk

  24

  1,66 €

  /per stuk

  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • new
  Cadeaus en accessoires - Dubbel Tripel Speciaalbier Pack - 12x33cl
  Tags
  24,95 €
 • Bier Tapvatjes - Tripel Karmeliet PerfectDraft Vat 6L
  Tags
  39,99 €

  5,00 € Statiegeld inbegrepen.

 • multibuybestseller
  Bier packs - Best verkochte speciaalbieren bierpakket - 12x33cl
  Tags
  25,95 €
  Volumekortingvanaf 23,36 €
  223,36 € / stuk
 • multibuybestseller
  Bierglazen - Tripel Karmeliet Bierglas - 20cl
  Tags
  6,49 €
  Volumekortingvanaf 5,51 €
  26,16 € / stuk
  45,84 € / stuk
  65,51 € / stuk

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKENDVAN
  LazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImageLazyImage
  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.