Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
14/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 14 : Dois Corvos Je Ris Tu Riz

De Portugese brouwerij Dois Corvos

Dois Corvos is een Portugese brouwerij die naar het Nederlands wordt vertaald als "Twee Kraaien", vandaar dat je het overal op hun etiketten en logo ziet staan. 

De brouwerij is eind 2013 opgericht door Susana Cascais en Scott Steffens, toen craft beer nog niet was gearriveerd in Portugal. Het wordt beetje bij beetje opgebouwd en het jaar daarop, als alle voorbereidingen zijn getroffen, afgerond. Gelegen in de industriële wijk van Marvila, een plek die al enkele decennia enigszins verlaten was, ontstaan hier in 2015 hun eerste bieren. Evenals hun tapkamer, die de eerste ruimte in zijn soort in Portugal zal worden. Door al hun passie erin te stoppen, brengen ze meer dan een dozijn verschillende stijlen uit voor meer dan honderd brouwsels. De ambachtelijke brouwerij houdt altijd voor ogen om de beste bieren te brouwen en daarbij authentiek, innovatief en vooral onafhankelijk te blijven. 

Momenteel beschikt de Portugese brouwerij Dois Corvos over een productie-eenheid van 20hl, met fermentoren van 20, 40 en 60hl, alsmede flessen- en vaten lijnen. Om al dit ambachtelijke bier aan zijn klanten te kunnen aanbieden, hebben onze Portugese vrienden een tapkamer met niet minder dan 17 tapkranen. Het is perfect om de smaakpapillen van bierliefhebbers te verwennen, die er vele bierstijlen kunnen ontdekken, zoals IPA, Sour, Barleywine, Stout en zelfs barrel-aged bieren. Van lichte en verfrissende pilsjes tot zeer complexe donkere bieren, van experimentele tot spontane gisting, er is voor elk wat wils! Nu kun je zien waarom ze met ons meedoen aan het Beery Christmas, onze adventskalender die dit jaar tien jaar bestaat! 

Je Ris tu Riz proeven door Dois Corvos

Je Ris tu Riz, we weten dat het een bier is gebrouwen met rijst, duidelijker kunnen ze niet zijn. Hij brengt een bleke kleur en een zekere droogte in het geheel, zodat er meer ruimte overblijft voor de aromatische hop. 

In het glas onthult het bier een bleke en troebele strogele kleur met een fijne witte schuimkraag. In de neus prikkelt het bier ons met smaken van mout, wit brood en biscuit, gevolgd door zoete tonen van peer, witte peper en kamillethee. De aroma's zijn zeer zacht met een gemiddelde intensiteit en benadrukken de verschillende granen. In de mond begint hij met de zoetheid van de granen die doet denken aan wit brood, gevolgd door zachte tonen van citroengras. Het bier is knapperig met een zachte body en een middel droge kruiden finish. Over het geheel genomen is het licht en zeer verfrissend.

Gebrouwen met de plaatselijke Portugese rijstsoort Caralion, die gewoonlijk voor traditionele gerechten wordt gebruikt, wordt nu geleidelijk vervangen door goedkopere, zuinigere maar ook flauwere soorten. De brouwerij maakt en gelatineert haar eigen rijstpuree. Vervolgens wordt de temperatuur verlaagd voordat de gerstemout wordt toegevoegd, wat zorgt voor een zachter mondgevoel en een perfecte balans. Hieraan worden de nieuwe wereld hoppen toegevoegd, Perle voor de bitterheid en Willamette voor de late toevoeging van hop, waardoor het zeer licht, verfrissend en gemakkelijk te drinken is. 

Het is een licht bier, ideaal om te drinken bij een temperatuur van 6°C, voor bij uw gerechten zoals sushi, sashimi, gebakken inktvis of garnalen. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS