Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
16/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 16 : Siren Desert Flame Red IPA

Siren Craft Brew

Naast de wereldberoemde Britse brouwerijen zoals Thornbridge, Magic Rock of Brewdog, heeft Siren Craft Brew zich langzaam weten te vestigen in het brouwerslandschap tot groot genoegen van liefhebbers van ambachtelijk bier. Hoewel het veel langer duurde dan ze dachten om hun brouwerij op te zetten, was het in 2013 dat de brouwerij het daglicht zag, om zijn eerste recept te brouwen. In hun brouwsels zit durf, magie en is compromisloos! Door geen compromissen te sluiten, staat de brouwerij erop te brouwen met de beste ingrediënten, ongeacht of dat meer kost! Het bewijs is te vinden in hun stout Broken Dream, die werd gebrouwen met een zeer grote dosis koffie, zorgvuldig geselecteerd in het gezelschap van deskundigen op dit gebied. Het straalt in ieder geval vrijgevigheid uit en maakt dat je het wilt drinken! 

Hoewel de microbrouwerij nog maar net bestaat, heeft ze al heel wat ideeën in petto, zoals het brouwen van een jubileumbier, een ander gerijpt bier op 7 verschillende eiken vaten, of een stout met meelwormen. Voor de goede orde, de laatste is gebrouwen en heet Wormhole. 

Mettertijd zal Siren Craft Brewery hun bieren met passie blijven brouwen, zowel stijlen als barley-wines en barrel-aging. Zij houden van complexiteit, van de kunst om een goed bier te maken dat de smaakpapillen van de meest veeleisende kenners bekoort! Als u een van hen bent, zult u graag willen weten dat zij ook achter het International Rainbow Project zitten, een organisatie die brouwerijen uit de hele wereld samenbrengt om knowhow te mengen en zo avant-gardistische bieren te creëren. 

Maar dat is nog niet alles, want ze zitten zelfs achter Project Barista, dat voorstelt de mogelijkheden tussen bier en koffie te ontdekken. Met dit alles is het geen wonder dat Siren Craft Brew achter 60 unieke bieren staat die in 2018 zijn uitgebracht. 

Momenteel hebben ze 8 vaste, lekkere en relatief "klassieke" bieren, zodat beginners op het gebied van ambachtelijke bieren gemakkelijk hun weg kunnen vinden. 

Siren - Desert Flame Red IPA

De Siren doet je denken aan betovering, dus het is niet verwonderlijk dat je voor zo'n sjiek blikje staat! Hoewel het uiteindelijk meer de inhoud is dan de verpakking die ons zal interesseren. Als je een snelle blik op het blik werpt, zie je dat dit een Red IPA is, gebrouwen met een veelheid aan rijke speciale mouten, en Amerikaanse Simcoe, Amarillo en Eclipse hop die de bitterheid, de harsachtige dennen en de licht prikkelende sinaasappel tonen in evenwicht brengen. 

Om iets meer in detail te treden: de Red IPA-stijl is erg populair bij Siren Brewery omdat hij de perfecte en unieke gelegenheid biedt om een rijkere mout basis te mengen met levendige fruitige hop. Wanneer de brouwerij het heeft over hun Red IPA, is dat om ons te vertellen dat ze het idee hadden om een grotendeels biscuit-gedreven basis te hebben, vergezeld van een reeks citrus en tropisch fruit hoppen. 

Hoewel het wordt vertaald als 'Rode IPA', is de Siren Red IPA die je in je Beery Christmas adventskalender hebt zitten geen rood bier zoals je dat van een kriek of een Leffe Ruby zou verwachten. 

Hij is oorspronkelijk afgeleid van de American Amber Ale, die in de loop der tijd is bewerkt, waarbij een mooie dosis mout is toegevoegd om hem textuur en een lekkere koekjesachtige randje te geven aan de fruitige, bittere tonen van de hop. 

Een mooi voorbeeld van een gastronomisch bier, te genieten bij 8°C met een ribstuk en frieten. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS