Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
19/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 19 : Dugges – Tropico Pop

De Zweedse brouwerij Dugges

Als we het over Zweedse bieren en brouwerijen hebben, kunnen we denken aan het excentrieke Omnipollo, het beroemde fruitige Brewski, het milieuvriendelijke Oppigards of Dugges, de brouwerij met een ongelooflijke geschiedenis. En dat is maar goed ook, want het is deze laatste waarover we het gaan hebben, want dit bier heeft zijn weg gevonden naar onze adventskalender van 2022, de Beery Christmas. 

Leren over het ‘Bolaget -systeem’

Het verhaal begint iets meer dan 20 jaar geleden, in 2002, wanneer brouwmeester Mikael Dugge Engström een Engelse verkoper ontmoet die gespecialiseerd is in brouwfilters. Tot zover is dit niet verrassend. Hij hoort echter dat deze verkoper bevriend is met iemand in de verkoop van tweedehands brouwerijen. Je begrijpt het: onze brouwmeester gaat zijn hersenen pijnigen en eindigt in het avontuur van zijn leven. Aangezien de Zweedse wetgeving sterk afwijkt van andere landen, begint hij met het bestuderen van de Zweedse alcoholwetgeving, die werkt met een ‘bolaget-systeem’ voor alcohol boven de 3,5%. 

Kortom, dit is een door de staat beheerde keten van slijterijen, die producten reguleert en belast volgens het alcoholgehalte. Verkoop is verboden aan personen onder de 20 jaar, en kan van maandag tot vrijdag van 10 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 15 uur. Hoewel je in deze slijterijen een zeer breed scala aan producten kunt vinden, moet je wel twee keer nadenken voordat je de wijn of het bier gebruikt om mee te koken, want de prijzen zijn over het algemeen twee keer zo hoog als in België.  

Zodra Mikael heeft geleerd over bierbrouwen, ambachtelijk bier, gisting en microbrouwen, begint hij met de bouw van zijn brouwerij, die in 2005 zijn deuren opent. In drie jaar tijd is hij van project naar een realiteit gegaan. De brouwerij is gevestigd in Mölndal, net buiten de beroemde stad Göteborg aan de Zweedse westkust. Het is een paradijsje dat niet gemakkelijk te bereiken is, maar waar de brouwer verliefd op werd. 

Het begin van het brouwen

Als eerste brouwde Mikael Dugge Engström een verfrissende American Pale Ale met de naam Avenyn Ale. Het was een succes en interessant vanwege het verhaal dat het vertelt, en het wordt nog steeds gebrouwen. Het werd snel een succes omdat de ambachtelijke bieren erg in trek waren. Het eerste jaar is er een productie van 300 hectoliter en wordt de brouwerij regelmatig bezocht. In 2009, slechts vier jaar na de opening, is de ruimte geoptimaliseerd met een productie van 1500 hl. Ruimte was echter schaars, dus na een jaar plannen, onderzoeken en bouwen vond Dugges een locatie in Landvetter in de gemeente Härryda, om 7000 hl te brouwen! Hierdoor worden veel meer nieuwe bieren en nieuwe stijlen gebrouwen! IPA, DIPA, Stout, Barleywine of Porter, de Zweedse brouwerij gaat voor zowel pilsen als donkere bieren. 

Vandaag heeft het zijn weg gevonden naar onze Beery Christmas met Tropico Pop, een Mango & Passievrucht Sour. 

Dugges - Tropico Pop

Wie Dugges kent, weet dat fruitige bieren zijn hobby zijn. De Zweedse brouwerij, die van gastronomische en betoverende smaken houdt, is begonnen met het brouwen van een bier waarin mango en passievrucht worden gemengd. Dugges Tropico Pop is licht met zijn 4,5% alcoholgehalte, met een heldergele kleur, een fijne witte schuimkraag en aroma's van citrus, sinaasappelsap, tropisch fruit en mango. 

In de mond zijn dezelfde fruitige aroma's aanwezig, met zoute en zure tonen. Zoals de naam doet vermoeden, is er een grote nadruk op passievrucht en mango, wat dit een zeer toegankelijk bier maakt. Het moet worden gedronken bij een temperatuur van ongeveer 6°C, met witte vis of schelpdieren zoals kabeljauw of sint-jakobsschelpen. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS