Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
20/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 20 : Ninkasi – Flower To The People

De Ninkasi brouwerij in Lyon

De stad Lyon is beroemd vanwege de gebroeders Lumière en de uitvinding van de cinematograaf in 1895, maar meer recentelijk vanwege de bouw van de Ninkasi-brouwerij in 1997. Aan het roer staat een zekere Christophe Fargier die zijn brouwerij Ninkasi noemt. Mythologie fans zullen de verwijzing naar de godin van het bier in de Sumerische mythologie begrijpen. Met meer dan 25 jaar ontwikkeling, ervaring, reizen en brouwen heeft Ninkasi zich gevestigd als een belangrijke speler in de wereld van het ambachtelijke bier in Frankrijk. Zoals u zich kunt voorstellen, is dat niet van de ene op de andere dag gebeurd. 

Het begon allemaal in het midden van de jaren 90, toen de oprichter van Ninkasi, Christophe Fargier, vertrok om de wereld te ontdekken, te beginnen met de Verenigde Staten. Zijn doel om daarheen te gaan was het concept van microbrouwerijen te ontdekken die steeds meer in opkomst waren. Daar ontmoette hij Kurt, met wie hij bevriend raakte en door de Amerikaanse staten reisde.Het is met deze kennis dat hij in 1997 een winkel opent. En met winkel bedoelen we brasserie, bar, restaurant, café-podium en concertruimte! Hoewel het eerste jaar erg moeilijk was, heeft het wereldkampioenschap voetbal van ‘98 de brouwerij gered, omdat deze vlak voor het Gerland-stadion ligt. Een enorm geluk! 

Al bijna tien jaar kan de Ninkasi-brouwerij trots zijn op de verkoop van meer dan 500.000 hamburgers per jaar. Het trekt ook mensen aan om deel te nemen aan culturele projecten zoals concerten en voorstellingen, waardoor het een plaats van gezelligheid is, waar mensen komen om zich te ontspannen en een goede tijd te hebben met hun vrienden. En omdat het een monument van het Franse bier is, moest de brouwerij van Lyon wel aanwezig zijn in onze tiende editie van de Beery Kerst adventskalender. Voor deze editie: Flower to the People. 

Ninkasi - Flower to the People

Dat is pas een stijlvolle fles! Het is bedacht en ontworpen door de getalenteerde tatoeëerder Mellegee uit Marseille. Beery Christmas heeft de gewoonte om ook de ontwerpers van de wereld in de schijnwerpers te zetten. Na vele jaren van brouwen, creëren en verkennen van stijlen, is Ninkasi gekomen met Flower to the People, een flower lager van 6,5% alcohol. Met zoveel aanwijzingen in de naam en de stijl is het gemakkelijk voor te stellen dat dit een bier is dat veel met bloemen te maken heeft.

Bij het inschenken in een glas zie je een heldere, blonde, gele kleur met een fijne, luchtige witte schuimkraag. Het is doordrenkt met acacia bloemblaadjes en gebrouwen met Chinook-hop uit het noordwesten van de Stille Oceaan. Bloemig, dorstlessend en zoet, de hop heeft de bijzonderheid om kruidige, houtachtige en fruitige noten te ontwikkelen, met name citrus smaken. 

Het is een bier met graan aroma's, uitsluitend gebrouwen met gerstemout, met tonen van honing, wit brood en suiker. Zijn relatief lage koolzuurgehalte wordt gecombineerd met een zeer zachte stroperige body die opnieuw aan honing doet denken. Het geheel is evenwichtig, en moet worden gedronken bij een temperatuur van 6 tot 8°C, met verse geitenkaas. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS