Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
21/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 21 : Lowlander - Hazy IPA

De geschiedenis van de Nederlandse brouwerij Lowlander

De Lowlanders

"Nederland" is een naam die voor zichzelf spreekt en letterlijk vertaald kan worden als "Lage Landen" omdat ons grondgebied onder de zeespiegel ligt. Lang geleden staken pioniers, de laaglanders, de wereld over om grondstoffen uit de hele wereld te verhandelen. Dat is waar het idee voor de Lowlander Brouwerij vandaan kwam, en vandaag verkent de brouwerij kruiden, specerijen en fruit om unieke en natuurlijke bieren te creëren.

De oprichter

Lowlander is opgericht door Frederik Kampman, een man die ooit in een jeneverstokerij in het Verenigd Koninkrijk werkte en versteld stond van wat er allemaal mogelijk is met het distilleren van botanische producten om cocktails te maken. Na enkele jaren vroeg hij zich af wat er kon worden bereikt door in deze fabrieken te brouwen met sterke waarden, transparantie en openheid van geest. 

De Lowlander brouwerij gaat recht op zijn doel af en verkiest eenvoud boven complexiteit. Het combineert een vleugje vernuft met de kracht van de natuur om eindeloze mogelijkheden te creëren. 

Zoals we al lang zeggen, bier kent geen grenzen en dat gaan we je bewijzen met Lowlander's Hazy I.P.A. in deze tiende editie van Beery Christmas. 

Lowlander - HAZY IPA

Milieuvriendelijke bieren

Liefhebbers van planten, thee en kruidige lekkernijen kunnen hun hart ophalen in deze brouwerij. Met de wens om de planeet te beschermen en goede bieren aan te bieden, schenkt het 1% van zijn inkomsten aan een goed doel voor de bescherming van de aarde genaamd 1% for the Planet. Dit goede doel draagt bij aan doelen die het bedrijf na aan het hart liggen, zoals de strijd tegen de opwarming van de aarde, het behoud van de natuur en het behoud van de biodiversiteit. Op dezelfde manier als wanneer u een trappistenbier drinkt en een deel van het geld dat u betaalt naar de restauratie van kloosters gaat, helpt u hier mee aan het behoud van de planeet. Zoals de brouwerij zegt: "Drink Bier. Red de planeet". Wat bijzonder is, is dat de Beery Christmas er dit jaar ook aan bij draagt, met Lowlander's Hazy IPA. 

Van toekan tot passievrucht

In het begin hebben we je verteld over fruit, kruiden en andere aromatische mengsels, maar wat zit er dan in deze beroemde Hazy IPA? Op het etiket staat een toekan, en als je goed kijkt, zie je een passievrucht in zijn bek, en die zit in de fles. 

Gebrouwen met passievrucht en mango is Hazy I.P.A., ook bekend als New England India Pale Ale (NEIPA) of Juicy I.P.A., een fris, sappig bier met 6% alcohol. Terwijl de hedendaagse bieren meestal hop uit de hele wereld gebruiken om fruitige smaken in hun bieren te krijgen, gebruikt Lowlander echt fruit en dat maakt een enorm verschil met andere brouwerijen. Wanneer het in een glas giet, onthult het een licht wazige gele kleur, overgoten met fijn wit schuim. In de neus zijn er zeer intense aroma's van citrus en tropische vruchten zoals mango en tropische vruchten. 

In de mond zijn er zoete smaken, zonder de drukkende bitterheid die men in de IPA-stijl aantreft. Zoals je zou verwachten, zijn de smaken zeer fruitig met een sterke nadruk op het tropische. Het bier wordt gesust door een perfecte balans van pittige passievrucht en zoete mango, die de smaakpapillen zal aanspreken. Het moet worden gedronken bij een temperatuur van 4 tot 6°C met kleine garnalen. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS