Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
22/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 22 : Poppels - Pine Apple

Het verhaal van Poppels Bryggeri

We vertrekken naar waar het allemaal begon op 1 december: Zweden! Niet bij Omnipollo, maar bij Poppels Bryggeri! Deze microbrouwerij legde haar basis in 2012 met niet minder dan 15 bierliefhebbers, die hun krachten bundelden om een gemeenschappelijke droom te verwezenlijken, namelijk de liefde voor ambachtelijk bier over de hele wereld verspreiden. Dat is een geweldig levensdoel!

Deze liefde begon het daglicht te zien in december 2012 met Brown Ale, gevolgd door een American Pale Ale in mei 2013, die vandaag trouwens het best verkochte bier van de brouwerij is. Na verloop van tijd volgde meer succes en in 2014 vond de tweede uitbreiding van de Mölnlycke brouwerij plaats tot een maximale capaciteit van 350.000 liter.

Het jaar daarop, in 2015, begint Poppels te exporteren naar het buurland Noorwegen, wat een enorme afzet zgenereert en opnieuw zl het productietempo op peil gehouden moet worden, vandaar de noodzaak om te verhuizen naar een nieuwe brouwerij in Jonsered's Fabriker. De nieuwe locatie bood een restaurant, een bar en een kleine winkel, maar het was ook een keerpunt voor de brouwerij, want Poppels ging voortaan biologisch brouwen. 

Datzelfde jaar gaat de Zweedse brouwerij haar bieren distribueren naar bars en restaurants buiten Göteborg, wat een hele vooruitgang is! Daarna volgde het brouwen van zijn Session Pale Ale in maart 2017 en zijn bierijs in 2019, dat bestaat uit biologisch vanille-ijs met drievoudige mout van Poppels Bryggeri.In 2020 opent de Zweedse brouwerij de deuren van haar restaurant Poppel's Beer&Food met een uniek concept dat het menu in dienst stelt van haar bieren, voor de perfecte food pairing. 

Dit jaar, in 2022, opent Poppels een unieke locatie in het centrum van Göteborg, die 's werelds grootste eiken vaten brouwerij wordt, waar het bier rechtstreeks van de gistingstank naar de serveertank wordt gepompt. Dit jaar is Poppels te proeven in onze Beery Christmas adventskalender. 

Proeven Pine Apple door Poppels

Pine Apple, dat verbergt niet veel voor degenen die de vertaling van deze naam kennen: Ananas! Liefhebbers van deze heerlijke en sappige vrucht, jullie worden bediend! De brouwerij Poppels is beroemd om dit soort bieren, en ze aarzelen niet om voluit te gaan qua aroma!

Wanneer het in een glas wordt gegoten, heeft het een strogele kleur met een wit schuim dat bij elkaar blijft. De koolzuur is matig, met fijne belletjes die naar de oppervlakte stijgen. De textuur is olieachtig en kleeft meer aan het glas dan wanneer het waterig zou zijn. 

Als je het glas nadert, ontdek je aroma's van tropisch fruit, ananas, mango, perzik, lychee, guave en sinaasappelschil. In de mond vind je frisse, gastronomische smaken van tropisch fruit en ananas, met bittere tonen. 

Dit is een zeer toegankelijk bier, mits je van ananas houdt. Hij moet worden gedronken bij een temperatuur van 6°C, met fromage blanc of garnalen. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS