Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
06/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 6 : Põhjala Must Kuld Chai Latte

Põhjala brengt bier naar de woestenij

Põhjala, gelegen in Estland, in de hoofdstad Tallinn, is een brouwerij die sinds haar oprichting in 2011 gestaag haar kracht heeft getoond. Vertaald als "Noordelijk land" of "Noordelijke regio", is Põhjala een naam die afkomstig is uit de Estse en Finse mythologie, gekenmerkt door een koud en desolaat noordelijk land, waar mythische personages leven.

Deze woestenij is die van Estland voordat de microbrouwerij kwam en ambachtelijk bier bracht waar bijna niets was.  

In het begin liepen onze vier bierliefhebbers en brouwers, die niet veel wisten over de werking van een brouwerij, stage bij Brewdog en legden hun plannen uit aan Chris Pilkington, de Schotse hoofdbrouwer van Brewdog die zich enkele maanden later bij hen voegde. Een klasse act. Uiteindelijk werd twee jaar later in 2013 het eerste bier van de brouwerij geboren als Öö Imperial Baltic Porter, een krachtig donker bier met 10,5° alcohol en geroosterde, koffie- en chocoladetonen. Gedurende dit jaar werden alle brouwsels gemaakt via faciliteiten van andere brouwerijen (als zigeunerbrouwer), aangezien Põhjala pas in 2014 de bouw van zijn eerste brouwerij in de wijk Nõmme in het centrum van de Estse hoofdstad voltooide. Een paar jaar later verhuisde Põhjala naar een eeuwenoude voormalige scheepswerf waar onderzeeërs werden gemaakt, in een kustwijk van Noord-Tallinn genaamd Noblessner. 

Zoals veel brouwers houden zij ervan om te experimenteren en bestaande stijlen te bewerken door originele ingrediënten toe te voegen of door de rijping op vat te verlengen. Hoewel ze een breed assortiment hebben, is Põhjala een brouwerij die gespecialiseerd is in donkere, zeer donkere en intens gearomatiseerde bieren. Waarom doen ze dit? Dit is ingegeven door het koude weer. Omdat de biertjes warmte geven aan het gehemelte en het lichaam. 

Als hun bieren tegenwoordig zo populair zijn, komt dat omdat ze geïnspireerd zijn door hun erfgoed, zoals de plaatselijke keuken en de natuur. Kortom, proeven is reizen, dus verwacht voor de 10e editie van de Beery Christmas Advent Calendar wat landen te zien. 

Must Kuld Chai Latte, een rijk en complex bier

Gewoonlijk geeft een bier in zijn naam al veel informatie, of het nu gaat om de oorsprong, de stijl of de ingrediënten die het zal gebruiken. Tenzij u vloeiend Ests spreekt en de informatie al heeft, betekent "Must Kuld" hier "Zwart Goud", terwijl "Chai Latte" een Hindi term is die verwijst naar zeer zoete zwarte thee gemengd met masala, een kruidenmengsel, om melk te begeleiden.  Põhjala doet graag iets sensationeels en daarom hebben ze dit vernieuwde Must Kuld-bier ontworpen, gebrouwen met aromatische kruiden. 

In een glas geschonken heeft hij een zwarte kleur met een fijne beige schuimkraag en aroma's van thee, kruiden, kardemom, gember en kaneel. 

In de mond is de textuur typisch voor een zwart bier, met zachtheid, veel zoetheid voor een volle body zonder bubbels. Deze lekkernij gaat gepaard met tonen van melkchocolade, exotische kruiden met een vleugje peper, gember, geroosterde mout, lactose en kaneel. Het is 7,8% alcohol, waardoor het een bier is dat niet te sterk en ook niet te zwak i. 

De Estse microbrouwerij adviseert het te drinken bij een temperatuur van 12°C, met een chocoladetaart en een vanille-ijsje. Klassiek, effectief. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS