Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
09/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 9 : BBP Grand Soif

De geschiedenis van het Brussels Bierproject 

België, het heeft niet voor niets zijn bier op de UNESCO werelderfgoedlijst kunnen zetten! Het is sterk, het is gewild en wordt over de hele wereld vergeleken. Niet alle Belgische brouwerijen streven ernaar HET klassieke Belgische bier bij uitstek te maken. Zoals je je kunt voorstellen, is dat wat er straks in je glas zit, en eerst zullen we uitleggen waarom. 

Ten eerste, wie? Het Brussels Bierproject:  gelegen in het centrum van de Belgische hoofdstad, werd de microbrouwerij in 2013 opgericht onder leiding van brouwers Sebastien en Olivier, twee enthousiastelingen die de stijl van het "Belgisch bier" wilden afstoffen door hem nieuw leven in te blazen en het etiket van traditioneel bier, dat op de huid van alle Belgische bieren kleeft, te verwijderen. 

Het avontuur begon in 2013 met onze twee oprichters en hun eerste ambachtelijke bier, Delta IPA, dat werd gebrouwen met behulp van crowdfunding, wat betekent dat veel mensen actief en financieel deelnamen aan de ontwikkeling van dit kleine wonder. 

Onlangs is Delta IPA ook in blikjes verpakt om door zoveel mogelijk mensen te kunnen worden gedronken, maar ook omdat veel ambachtelijke brouwerijen zeggen dat blikjes de toekomst van ambachtelijk bier zijn. Het DNA van het bier is gebaseerd op drie kernwaarden - impact, samenwerking en experiment. Het betekent dat het team ook snel groeit, met meer dan 50 mensen die nu aan het bier werken, met de wens om iets unieks te bouwen waar deze mooie stad Brussel trots op kan zijn en om een van de beste brouwerijen van Europa te worden. 

Tegenwoordig brouwt BBP meer dan 50 pop-up bieren per jaar in zijn twee Brusselse brouwerijen, dus het is geen verrassing om het in uw Beery Christmas 2022 aan te treffen met La Grand Soif! 

BBP - Grand Soif

De Belgische brouwerij BBP wil alle bierliefhebbers met een droge keel en een behoefte aan hop verlichten. Hiervoor hebben ze de Grand Soif gebrouwen, een licht en dorstlessend koud gehopt bier. Wanneer een bier koud gehopt, ruw gehopt of droog gehopt is, betekent dit dat hop wordt toegevoegd na de hoofdgisting, om meer aroma te hebben, omdat na het koken veel van de aroma's van de hop verdwijnen. 

Met La Grand Soif wil BBP de beroemde Grisette interpreteren, een bier van de mijnwerkers in Noord-Frankrijk en Wallonië. Het is genoemd naar de stoffige grijze gezichten die uit de aarde tevoorschijn kwamen, op zoek naar een verfrissend biertje na een dag hard werken. 

In een glas geschonken heeft hij een heldergele kleur met een luchtige witte schuimkraag en aroma's van mout, specerijen, peper, kruiden en citrus. Licht en dorstlessend, het is een zacht en delicaat bitter bier, met moutige en hoppige smaken en een overwicht aan citrusvruchten, vooral sinaasappelschil. Het heeft een relatief waterige textuur met weinig koolzuur, voor een lichte afdronk die niet blijft hangen in de mond. 

Hij moet worden gedronken bij een temperatuur van 6°C, met oude kazen of een entrecote met frietjes. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS