Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
22/12/20212 minuten leestijd

Geen alcohol geen smaak?

Alcoholvrij bier is de laatste jaren erg populair geworden, maar niet altijd bij serieuze bierdrinkers of de gepassioneerde geeks! Alcoholvrij bier is lange tijd juist vaak het mikpunt geweest van spot of irritatie vanuit deze groepen. Het werd niet gezien als bier en het drinken zulk bier was dus geen optie want geen alcohol betekende geen smaak! Wij zeiden dat tien jaar geleden zelf ook! 

Het is pas de laatste jaren dat alcoholvrij bier echt interessant is geworden voor geeks. 

Geen alcohol geen smaak?

Lange tijd hadden alleen de grote industriële biermerken een alcoholvrije versie van hun beste bieren. We hebben het dan over makkelijk wegdrinkende, saaie Pilebieren. En technieken om alcohol uit bier te halen, leidden ook nog eens tot een verlies van smaak, dichtheid en kracht van het bier. Een industrieel bier heeft vaak al weinig smaak dus de alcoholvrije variant stelde helemaal niets meer voor. Dit soort bieren leken meer op afwaswater.  

Gelukkig zijn de laatste jaren ook ambachtelijke en experimentele brouwerijen begonnen met het brouwen van hun eigen alcoholvrije bieren. Door de evolutie van de brouwtechnieken en de intrede van kleine brouwers op de markt, heeft de voorheen zeer beperkte markt voor alcoholvrij bier een enrome vlucht genomen. Wij van HOPT, als echte liefhebbers van bier en ware "geeks" zijn óm: wij hebben alcoholvrij kwaliteitsbier ontdekt! Het biedt ons en andere bierliefhebbers nu een grote keus aan interressante smaken en stijlen van bier. Van Pils en Stout tot Sours, Witbier en IPA. 

Verbeterde methoden om alcoholvrij bier te brouwen hebben onder meer de deur geopend naar de productie van echt alcoholvrij bier met een alcoholgehalte van 0%. Het heeft ook geleid tot echte vooruitgang op het gebied van smaak. Vandaag smaakt alcoholvrij bier zo sterk naar alcoholisch bier dat het zeer moeilijk is de twee van elkaar te onderscheiden. Er is dus geen reden meer om alcoholvrij bier te denigreren. Maar verandering kost tijd. We weten bijvoorbeeld dat bier in blik beter is voor de kwaliteit van bier (en voor het milieu) maar mensen zijn gehecht aan flessen. Dus het zal nog even duren voordat bier in blik net zo populair is als in een fles of vat. 

Sommige geeks blijven nog beweren dat alcoholvrij bier geen bier is. Toch heeft dit bier zich vandaag een plaats veroverd in het gamma van de ambachtelijke brouwerijen. Toch nog twijfel over de smaak van een alcoholvrij biertje, dan dagen wij je uit om eens een van de echt goede bieren te proberen! Vind onze ruime keuze aan alcoholvrije bieren online op HOPT website.

Cheers!

PS Deze blog heeft als titel 'de smaak van alcoholvrij bier'. Vroeger was dat dus afwaswater, maar nu is er geen echte andere smaak aan dit bier. Het is geen stijl, want een goede IPA van Brewdog bijvoorbeeld, smaakt als een IPA. En Lowlands alcoholvrije Witbier drinkt als Lowlands Witbier! 

En in ons team hebben we allemaal vaak genoeg een goede reden om bier te willen drinken mét smaak maar zónder de alccohol! Jij toch ook!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS