02/08/20221 minuten leestijd

Wat is een IPA bier?

Definitie en specifieke kenmerken van IPA-bier

IPA staat voor Indian Pale Ale. Deze bierstijl verwijst naar de Pale Ale die door de Engelsen naar Indië werd gestuurd, voorheen een kolonie van het Britse Rijk. De eerste bieren van dit type dateren uit de 18e eeuw. Aangezien de bootreis naar van Engeland naar India verschillende maanden duurde, waren het alcoholgehalte en de hoeveelheid hop belangrijk. Dit houdt namelijk het bederf tegen van de smaak end e aroma's. 

IPA bier

Tegenwoordig brouwen de Engelse brouwerijen IPA's die een sterk aroma hebben van hop en een meer bescheiden ABV gehalte. Er zijn enorm veel verschillende smaken en soorten IPA's, en het verschil in bitterheid wordt bepaald door de verhoudingen tussen de hopsoorten en de mouten. 

Bestel dit bier op onze online shop

Bij HOPT is een grote verscheidenheid aan IPA's te koop. Engelse brouwerijen zijn niet langer de enigen die dit bier produceren. Ook brouwers uit Amerika, Italië Denemarken, Spanje, Frankrijk, België en natuurlijk ook uit Nederland brouwen dit bier. IPA bieren genieten een enorme populairiteit!

IPA bier

Kleuren verschillen van merk tot merk. Of je nu houdt van pils of bruine bier, je vindt zeker de IPA die aan ujouw smaak voldoet. Er is zelfs de Black IPA die, zoals de naam zegt, gitzwart is. Wij geven op de site informatie over het exacte alcoholgehalte en de verschillende smaken en aroma's van elk van deze bieren weer. Ook vind je op onze Hopt website alle gegevens over de zoetheid en de mate van bitterheid. Zo weet je of deze Indian Pale Ale  bij jouw smaak past of juist helemaal niet.

Je kunt ook besluiten om een aantal uiteenlopende IPA bieren te bestellen en met vrienden een proeverij te houden. Het wordt steeds populairder om dit online te doen en een virtuele proeverij te organiseren. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS