14/09/20212 minuten leestijd

Op ontdekking in de brouwerij van Budweiser

Amerikaans bier is heel veelzijdig, maar er is één bier waar iedereen aan zal denken als het over de Verenigde Staten gaat: Budweiser. Dit doordrinkbare pils is ook in ons land verkrijgbaar. Bestel het bij HOPT en schenk je vrienden het bier van Amerika!

Budweiser: Amerikaans met een knipoog naar Tsjechië 

Voor de liefhebber klinkt „Budweiser” heel Amerikaans, zeker als je het met een Amerikaanse tongval uitspreekt. De naam verwijst echter niet naar Amerika, maar naar Budweis, de Duitse naam voor een bijzonder Tsjechisch stadje. In het Tsjechisch heet Budweis ?eské Bud?jovice en in dit stadje brouwt men al eeuwen heerlijk bier. Het strakke, aromatische pils van Bud?jovice/Budweis raakte in de negentiende eeuw ook in Amerika bekend. Als ode aan die oerversie van het pils werd het bier dat de brouwer Adolphus Busch, zelf een geboren Duitser, op de markt bracht Budweis genoemd. Het woord „pilsener” verwijst trouwens naar een andere Tsjechische stad, Pilsen ofwel Plze?, dus de naam Budweiser is ook als een knipoog naar het woord pilsener op te vatten.

Adolphus Busch brouwde zijn bier voor de Amerikaanse markt. Hij zal er wel nooit bij hebben stilgestaan dat de naam Budweiser tot problemen zou kunnen leiden op de Europese markt, waar het bier uit ?eské Bud?jovice nog steeds hoog in aanzien stond en staat. De Tsjechen willen niet hebben dat een Amerikaanse brouwer in Europa onder die naam actief is. Voor de Tsjechen is bier immers deel van hun cultuur, nationale trots! Om die reden wordt Budweiser in ons land als Bud verkocht. In smaak is het overigens duidelijk van het Tsjechische bier te onderscheiden, dat een stuk hoppiger is. Budweiser is in de eerste plaats een echt Amerikaans bier, dat hoort bij de Amerikaanse cultuur en mede daarom ook in Europa populair is.

Budweiser bier

Budweiser, soepel Amerikaans pils 

Budweiser is gebrouwen om soepel en doordrinkbaar te zijn. Geen storende bijsmaakjes, maar ultieme balans. Daar doet de brouwerij zijn uiterste best voor. Bijzonder is het gebruik van hout in het brouwproces, dat bijdraagt aan de vergisting en ervoor zorgt dat er geen onwenselijke aroma’s in het bier achterblijven. Het resultaat is een bier dat dorstlessend en vriendelijk zacht is, met een mild zoetje door de gebruikte maïs. Budweiser is een allemansvriend. Ideaal voor een avondje met vrienden! Bij HOPT bestel je Budweiser ook voor de PerfectDraft, zodat je dit bier ook thuis kunt tappen. 

Budweiser & AB InBev

Het soepele pils van Amerika is inmiddels overal ter wereld populair. De brouwerij van Budweiser is uitgegroeid tot de grootste brouwerij ter wereld. Hoofdzetel van AB InBev is de brouwerij van Stella Artois in Leuven. Ook bekende bieren als Tripel Karmeliet, Hoegaarden, Leffe en het Nederlandse Hertog Jan horen bij dit concern. Bier verbroedert, dat blijkt maar weer: smaken uit de hele wereld komen samen in bieren die over de hele planeet gedronken en gewaardeerd worden. Een mooie gedachte om op te proosten met Budweiser!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS