Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
15/09/20212 minuten leestijd

Op ontdekking in de brouwerij van Corona

Corona kent iedereen, maar de achtergrond van de Corona-brouwerij is veel minder bekend. Het enige wat de gemiddelde bierliefhebber je over deze brouwerij kan vertellen, is dat Corona uit Mexico komt. Zet de guacemole vast op tafel en trek een zak chips open, want HOPT neemt je mee op reis naar Mexico en de rest van de wereld! 

Corona: Grupo Modelo

Een groep Spaanse immigranten besloot dat de Mexicaanse biercultuur wel wat verfrissing kon gebruiken en richtte daarom in 1925 Grupo Modelo op. Hun missie: strakke, moderne bieren in Duitse stijl brouwen, die door alle Mexicanen gewaardeerd zouden worden. De groep bracht drie bieren op de markt: het pils Modelo, het donkere ondergistende bier Modelo Negra en Corona. Dat laatste bier viel meteen op door het dorstlessende karakter en het lichte mondgevoel. Meer nog dan de andere Modelo-bieren werd dit hét bier van Mexico.

In Mexico is Grupo Modelo nog altijd met een grote variëteit van bieren actief. De Modelo Negra is daar onverminderd populair, omdat het zo goed de frisheid van bier met de gebrande smaak van koffie en chocola combineert, zoals een Europees Schwarzbier of een porter. Grupo Modelo brouwt ook ondergistende bieren in Münchner en Weense stijl (Vienna Lager). Met dit assortiment sluit Grupo Modelo goed aan op de dorst van de Mexicanen, het zijn echt biertypes die passen bij warm en zonnig weer.

Corona veroverde de wereld

Maar waar de andere Modelo-bieren eerst en vooral de Mexicaanse markt bedienen (hoewel je ze ook in de Verenigde Staten veel tegenkomt), daar is Corona een bier van de hele wereld. Het unieke recept zorgt ervoor dat Corona echt opvalt in het bierlandschap, ook in landen met een rijke biercultuur als de onze. Corona is „anders”: het is frisser, lichter, soepeler, het heeft de kwaliteiten van frisdrank en tegelijk toch de mooie eigenschappen van pils. Met Corona kon Grupo Modelo dus heel de wereld veroveren.

Grupo Modelo heeft zijn krachten gebundeld met andere brouwerijen van wereldfaam. De groep is toegetreden tot AB InBev. In Mexico is Grupo Modelo daardoor de verdeler van bieren als Stella Artois, Becks en Budweiser, terwijl ook de gewaardeerde speciaalbieren van Leffe en Goose Island nu naast de Modelo-bieren in het schap staan. Het laat mooi zien hoe een echt Mexicaans biermerk tegelijk heel internationaal kan zijn. Dat past bij de geschiedenis van Grupo Modelo, want je las hierboven al dat de groep door immigranten werd opgericht. 

Corona bier

Corona: Mexico in een flesje

Liefhebbers van Corona denken bij het drinken van dit bier zeker nog wel aan Mexico, de geboortegrond van Corona. Het bier past ook gewoon geweldig bij Mexicaans eten. Corona is heerlijk als frisse begeleider van maïs-chips en guacemole. De limoen in de flessenhals past ook bij het Mexicaanse karakter van dit bier. Maar de Mexicaanse keuken is rijk: probeer er ook eens een ander bier bij! Dat Grupo Modelo in Mexico zelf ook met een porter-achtig bier populair is, en zich laat inspireren door klassieke Duitse stijlen, kan de Europese bierliefhebber aansporen tot creativiteit. 

Een Mexicaans vleesgerecht met bonen en daar een porter bij? Pittige saus met een zacht Duits bier? Bij HOPT is er natuurlijk veel mogelijk. Maar dat flesje Corona, dat is toch wel heerlijk om mee te beginnen en mee te eindigen, al was het maar omdat je nu meer weet van de geschiedenis van dit bier uit Mexico.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS