Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
05/02/20191 minuten leestijd

IJskoud bier op 5 manieren.

Stel je vrienden komen onverwachts opdraven met een paar speciaalbiertjes of een kratje pils. Of een ander scenario, een avond aan het strand met bier maar zonder koeltas? Hoe krijg je je bier dan snel koud? Hier 5 manieren zodat je dat mooie bier toch lekker fris kunt drinken.

Zout en ijsblokjes

Nodig: ijsblokjes, zout en wat water. Zet je biertjes in een pan of schaal en bedek ze met ijsblokjes. Daarna gooi je er wat water over, zeg maar een glas vol, en strooi daar dan zout overheen. Het water en zout onttrekken de warmte van je bier en wat gebeurt er? In twee minuten heb jij lekker koud bier!

Absorberend keukenpapier

Dit is vast de meest bekende methode om je bier snel koud te krijgen omdat het weinig moeite kost en heel snel gaat. Maak wat keukenpapier vochtig (wc-papier kan ook) en wikkel dat 2 of 3 keer om je bier en zet dat even in een koele plek. Als je een vriezer hebt, kun je ze daar even in zetten maar een andere koele plek werkt ook, liefst nog met een ventilator erop.

De zon

De perfecte manier voor elke “out-door” gelegenheid: wikkel je bier in een natte (hand)doek en zet dat pal in de zon en wacht. Als je doek opdroogt zul je zien dat jouw bier prachtig koud staat!

De bevroren fles

Deze tip is minder practisch dan de vorigen, omdat je een fles bevroren water nodig hebt die je in een glazen karaf doet. De karaf wordt daardoor ijskoud. Je haalt je fles bevroren water eruit en schenkt je bier erin, dat direct klaar is om koud te drinken.

Bevroren fruit

Deze bevroren-fruit-tip sluit helemaal aan bij de trend om bier te brouwen met fruit en andere exotische ingrediënten: net zoals druiven aan wijn of frambozen aan een glas champagne. Denk aan bevroren citroen bij een Hoegaarden of banaan bij een Belgisch bier met kruidnagel en banaan. Het koelt je bier snel af en geeft een interessante draai aan de smaak. Gebruik je fantasie en maak combinaties waar jij van houdt.

Drink alleen Stout, Porter, Quadruppel en Dubbelbier

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid je bier gewoon buiten te zetten in de winter. Of, goed voor bijna elke situatie: kies een Imperial Stout, een volle Porter of Belgische Quadruppel en Dubbelbier, want daarbij is al dit kunst- en vliegwerk niet nodig.

 

Cheers!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS