Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
21/12/20213 minuten leestijd

Is alcoholvrij bier helemaal zonder alcohol?

Als je geen alcohol wilt of mag drinken, is het van groot belang om precies te weten wat er in alcoholvrij bier zit. Daarom geven we alle info in dit artikel over wat er aan alcohol in alcoholvrijbier zit. 

De laatste jaren is alcoholvrij bier een echte trend geworden op de brouwerijmarkt. Steeds meer grote biermerken en kleine ambachtelijke brouwerijen hebben wel een alcoholvrij bier in hun reeks, tot groot genoegen van de niet-alcoholische drinkers. Er zijn echter veel vragen over. 

Bevat alcoholvrij bier echt geen alcohol? 

Alcoholvrij bier lijkt, alleen al door zijn naam, een geschikte oplossing voor vele bierliefhebbers die geen natuurlijk alcoholische bieren kunnen of willen drinken. In België en Nederland zijn mensen meer en meer doordrongen van het belang van gezonde voeding en leefpatronen. Dat betekent voor veel mensen een matige alcoholconsumptie. Daarnaast zijn er mensen die alcohol niet kunnen verdragen. Dat kan in verband met een zwangerschap, medicatie, ziektes of andere aandoeningen. En natuurlijk zijn er momenten waarop je zin hebt in bier, maar de alcohol die erin zit komt je niet uit. Tijdens een zalenlunch, te vroeg op de dag, als je moet rijden, etc. Het is dus van belang om precies te weten wat er wél in je alcoholvrije bier zit.

Als we kijken naar de definitie van alcoholvrij bier, zien we dat alcoholvrij bier een alcoholarm bier is met een limiet die is vastgesteld door de regelgeving van het land. Als algemene regel stellen Europese landen het maximumpercentage alcohol in alcoholvrij bier vast op 0,5%. In Nederland is dat slechts 0,1%. Maar in Frankrijk, Spanje en Italië mag een alcoholvrij bier een ABV hebben tot aan 1,2%.

Dit is een te verwaarlozen hoeveelheid, maar belangrijk om rekening mee te houden, want hoewel het om een kleine hoeveelheid gaat, kan zo’n alcoholvrij biertje niet worden geschonken aan iemand die alcohol volledig wil vermijden. We moeten voorzichtig zijn met de benaming "alcoholvrij bier", want het is mogelijk dat het bier nog een klein percentage alcohol in zijn samenstelling bevat. 

Er bestaan echter echt alcoholvrije bieren met een alcoholgehalte van 0,0%! Daarom raden wij aan het etiket goed te lezen voordat je het drinkt. Het etiket bevat alle informatie over het alcoholgehalte of het alcoholpercentage van het bier. 

Welke bieren zijn echt alcoholvrij? 

Bij HOPT vind je in ons ruime assortiment alcoholvrije bieren een aantal bieren die 0,0% alcohol bevatten. Hoewel het technisch zeer moeilijk is, zijn sommige brouwerijen erin geslaagd goede alcoholvrije bieren te maken! 

Hieronder vind je enkele tips voor alcoholvrije bieren die u op onze site kunt vinden: 

Jupiler 0,0

Een van de klassiekers is Jupiler 0,0 en niet voor niets is deze beroemde Belgische brouwerij Jupiler erin geslaagd een alcoholvrije versie van haar emblematische bier te maken. Jupiler 0,0 is al het plezier van een Jupiler biertje maar dan zonder de alcohol! De unieke combinatie van mout, kruiden en hop en het dorstlessende karakter in de klassieke Jupiler zijn nog steeds aanwezig. Het indrukwekkendste is dat, hoewel Jupiler 0.0 na de gisting van alcohol is ontdaan, het bier qua smaak vergelijkbaar is met zijn alcoholische grote broer. Als je wilt genieten van een goed biertje zonder alcohol, dan is dit jouw bier.

Lowlander 0,00% Wit

De Amsterdamse brouwerij Lowlander biedt ons met Lowlander 0,00% Wit ook een echt alcoholvrij bier aan. Lowlander 0,00% Wit is niet alleen 100% alcoholvrij, maar ook biologisch. Het is gebrouwen met fruit- en citrusschillen afkomstig uit hotels, bars en restaurants in de buurt van de brouwerij. Dit alcoholvrije bier heeft een moutige, fruitige citrussmaak met subtiele kruidige toetsen en een zeer lichte bitterheid, waardoor het zeer verfrissend is.

Dremmwel 0,0 Bio

Dit is een biologisch bier uit Bretagne: Dremmwel 0,0 Bio. Het is een smaakvol bier vol zachte mout, honing, karamel, abrikoos, citroen en specerijen. 

We hebben natuurlijk nog veel andere stijlen en smaken dus voor meer bieren kijk op alcoholvrije bieren.

Kies met HOPT altijd voor GOED bier, hoeveel of hoe weinig alcohol er ook in zit!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS