17/03/20211 minuten leestijd

Kentucky Biramisu

Wij van HOPT houden natuurlijk van bier. Anders zouden de meesten van ons een andere baan kiezen. Maar als je een dagje in ons team kwam meewerken, zou je een tweede passie ontdekken: eten! Vrijwel elk gesprek begint of eindigt over eten. Vandaar dat we met zoveel plezier onze recepten delen omdat het over bier én eten gaat! 

Deze tiramisu is een van onze favorieten waarin de we de KBS van Founders hebben verwerkt! Dit romige zwarte bier wordt gebrouwen met haver, koffie en chocolade en wordt beschouwd als een ultiem nagerecht  op zichzelf. Maar in dit recept is deze beroemde Stout bijna nog beter. 

Biramisu met Founders Kentucky Breakfast Stout

Ingrediënten

20cl Founders Kentucky Breakfast Stout

20 lange vingers

3 heel verse eieren

100 g suiker

250g mascarpone

Cacaopoeder

Je hebt verder nodig: een garder of mixer en en platte schaal met opstaande randen, vierkant of rechthoekig is het handigst vanwege de vorm van de lange vinger. 

Werkwijze

1. Scheid het eigeel van het eiwit. Dit is een precies karweitje waarbij het belangrijk is dat er geen druppeltje eigeel bij het eiwit komt, anders wordt het eiwit niet stijf. Klop daarna het eigeel met de suiker met een garder of met de mixer, tot het schuimig wordt en lichter van kleur.

2. Voeg de mascarpone toe en mix opnieuw tot het een glad mengsel is.

3. Maak de garder/mixers goed schoon zodat deze helemaal vervrij zijn, doe het zout bij de eiwitten en klop deze stijf.

4. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mengsel van mascarpone, suiker en eigeel.

5. Giet 20cl Founders Breakfast Stout in een diep bord en doop dan de helft van de lange vingers hier enkele seconden in.  

6. Doe eerst een laagje van het mascarpone mengsel in de schaal, en leg daar de lange vingers op. Daarop gaat opnieuw een laagje marcarponemengsel. Doop dan de tweede lichting lange vingers in jet bier en breng opnieuw een maagje crème aan. Tot slot strooi je wat cacao op de bovenkant en klaar!

7. Zet het in de koelkast en laat het liefst een hele nacht opstijven.  

NB: als variatie op de KBS kun je ook een van de andere indrukwekkende Porters of Stouts van Founders gebruiken. Geef zo je eigen draai aan dit klassieke Italiaanse toetje.

 
Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 InterDrinks SAS