
Ontdek de Welshburger, heerlijk met bier!
We hebben een nieuw recept gevonden voor de echte fijnproever. Uiteraard gaat daar ook weer bier in. Bier, en heel veel cheddar.
Bij HOPT werken we met een internationaal team. Natuurlijk hebben we het veel over eten, want we houden allemaal van proeven, dat laat zich raden. Onze collega’s uit Wales waren eensgezind over hun favoriete gerecht: Welshburger. Bourgondisch, vet en heerlijk kazig. Een gerecht met bier, dat ook weer goed past bij een biertje. Een droom? Nee, Welshburger is echt.
Wels burger recept
HOPT brengt je hier een wel heel bijzonder recept, speciaal voor onze klanten. Geniet ervan, maar wel met mate. Het is niet bepaald een gerecht dat past in een gezond en vetarm dieet, ook al serveren we er dan een beetje sla bij.
Voor één persoon:
- 250 g cheddar
- 10cl Chimay Blauw (dus nog geen half glas; de rest drink je zelf wel op. Andere donkere bieren kunnen ook, of rijke ambierbieren als Ch'ti ambrée en Jenlain ambrée).
- 2 eetlepels grove mosterd
- peper
- peterselie
- 1 ui
- 200g gehakt
- 1 burgerbroodje
- 1 reep spek
- 200g aardappels
- Saus naar keuze (wij hadden cocktailsaus)
Voordat je met deze ingrediënten aan de slag gaat, verwarm je de over voor op 180°C.
Friet
Bij deze burger horen frietjes, maar dan wel huisgemaakt. Dat is toch het lekkerst! Als fijnproever weet je vast wel hoe het moet. Twee keer bakken, dat is het lekkerst!
Burger bereiden
Stapsgewijs bereid je de heerlijkste Welshburger met bier:
1 - Snijd de ui in twee. De ene helft hak je, de andere helft houd je apart om er schijfjes van te maken.
2 - Knip een beetje peterselie.
3 - Neem 200g gehakt en kneed het, samen met de ui en de peterselie, tot een afgeplatte bal. Je kunt de maat van je broodje aanhouden.
4 - Bak de burger in de pan. Wil je hem doorbakken of juist wat rood van binnen? Dat bepaal je zelf. De burger gaat zo nog de oven in, houd daar rekening mee. Voeg bij het bakken het spek en de uien toe.
5 - Bouw je burger! Zorg dat hij op een ovenplaat of in een ovenschaal ligt, want de burger moet zo nog de oven in. Brood, saus, vlees, ui en daar dan als deksel weer brood op… Misschien voeg je nog een extra ingrediënt naar keuze toe?
En dan: Welsh!
Bak 250 gram Cheddar in een braadpan, op matig vuur, en meng daar, zodra de kaas smelt, het bier doorheen. Breng het geheel op smaak met mosterd en peper. Let er wel op dat de kaas niet aanbakt. Op laag vuur maak je er een lopende saus van.
Laat de smaak vloeien!
Bak de ovenplaat of -schaal waar je burger op ligt en overgiet je burger met de kaassaus. Laat het een minuut of tien garen in de oven, zodat het brood knapperig wordt. Onderwijl bak je je frietjes af. Het genieten kan nu bijna beginnen! Laat het smaken en drink er een lekker biertje bij...
Meer te weten komen :
Ontdek het Chimay-assortiment