Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
15/09/20212 minuten leestijd

Wat doen al die bijen op het terrein van HOPT?

Op allerlei plekken en tijdstippen vindt er wel ergens een week van de duurzaamheid plaats in Nederland, België of de rest van de wereld. Daarom tijd voor een artikeltje over een ludieke ecologische actie die wij beginnen bij HOPT. Over duurzaamheid gesproken, wij voeren al jaren de strijd tegen het weggooien van nog drinkbaar bier... maar dit artikel is gewijd aan een ongewone actie van HOPT: het redden van bijen. 

Wat doen al die bijen op het terrein van HOPT?

We weten wel hoe goed bijen zijn voor de planeet. Daarom stellen bedrijven en verenigingen oplossingen voor rondom het behoud van bestuivers en het beroep van imker. Echter hebben nog maar weinig bedrijven dit soort mooie initiaiven in de praktijk gebracht. Wij waren niet beter hierin dan andere bedrijven maar....een klein incident heeft daar verandering ingebracht!

50.000 Bijen in ons kantoor

Afgelopen zomer werd één van onze kantoren overspoeld door bijen. Ze kwamen zich nestelen door kleine gaatjes in de muur en bouwden hun korf binnenin. Binnen een paar dagen, gonsden onze muren van alle bijen en lekker buiten in de zon je lunch eten, was er niet meer bij!

We moesten uiteindelijk een professionele imker laten komen omdat het gevaarlijk werd voor ons team. De korf die de bijen hadden gemaakt, was enorm en bevatte bijna 50.000 bijen. Helaas kon de imker ze niet allemaal redden. Om ze uit de muren te krijgen, had hij geen andere keuze dan sommigen te doden en de honing te verontreinigen. 

Dit incident ging ons aan het hart, niet alleen omdat we bang waren om te komen werken, maar nog meer omdat we weten hoe belangrijk de rol van bijen is voor de planeet. We weten ook allemaal dat bijen elk jaar met uitsterven worden bedreigd. 

Naar aanleiding van deze gebeurtenis hebben wij besloten een veilige plek op ons terrein te creëren voor bijen. 

Zes bijenkorven

En zo namen wij een jaar geleden opnieuw contact op met de imker om hem te vertellen over ons plan om bijenkasten op ons terrein te plaatsen. We hebben een klein grasveld achter het pakhuis met veel bloemen. Dat vonden wij een ideale locatie voor onze bestuivende vrienden.

De imker kwam daarom 6 bijenkasten plaatsen en alles lijkt prima te verlopen met de bijen. Binnenkort willen we het aantal bijenkorven zelfs uitbreiden tot 12 bijenkasten.

Op lange termijn zal dit project ook een aantal voordelen voor de onderneming hebben. Naast het helpen redden van de bijen en tegelijkertijd de biodiversiteit, hopen wij in de toekomst elk jaar een pot honing aan elke werknemer te kunnen aanbieden!

Nu we het toch over honing hebben, dwalen onze gedachten natuurlijk af naar honing en bier! Wist je dat er weergaloos honingbier bestaat? Brouwerij Dupont heeft een niet-te-evennaren bier gebrouwen, Bière du Miel. Of probeer eens Barbar Honing!

Beiden prachtige Belgische bieren gebrouwen met aandacht. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS