Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
02/11/20212 minuten leestijd

Advent met de Beery Christmas kalender

Kerst is een tijd van familie, vrienden en lekker eten en drinken. Zonde eigenlijk dat kerst maar drie dagen duurt; kerstavond en eerste- en tweede kerstdag. Daarom verklappen wij een geheim speciaal voor de bierliefhebbers onder ons. Er bestaat een hele aanloopperiode naar kerst waarin je net zo goed geniet van wat belangrijk is met kerst. Deze periode heet de advent. Lees in deze blog wat advent is, waar het vandaan komt en wat je precies viert.

Wat is advent?

Advent is de periode in december tot het kerstfeest. Alhoewel er geen duidelijke aanleiding lijkt te zijn voor advent, werd het waarschijnlijk voor het eerst gevierd in de 4e eeuw. De eerste vermelding van advent is echter te vinden in een boek uit de periode 538-594. Met advent begint bovendien het kerkelijk jaar. Advent komt dus oorspronkelijk uit het christendom maar er is geen duidelijke verwijzing in de Bijbel.

Wat betekent advent en wat vieren we met advent?

Het woord advent komt van het Latijnse ‘Adventus’, wat 'komst’ betekent. Deze periode geeft uitzicht op het kerstfeest – de geboorte, en dus komst, van Jezus. Er bestaan veel tradities tijdens de advent. Zo gaan veel mensen naar kerstmarkten, knutselen ze kerststukken, bakken ze kerststollen en vinken ze hun adventskalender dagelijks af of maken een vakje open. Daarnaast wordt deze tijd vaak gebruikt om vrienden en familie te bezoeken. 

Wanneer begint adventskalender

Advent begint op verschillende data. Het is per huishouden anders. Vanuit het oogpunt van het christendom begint advent 4 zondagen voor kerst en duurt het tot kerstavond. Het begin ligt ieder jaar tussen 27 november en 3 december. De meeste adventskalenders beginnen echter op 1 december. Een adventskalender is een manier waarop je de lange, spannende tijd voor kerst doorstaat met iedere dag een (kleine) verrassing. Elke dag open je een luikje in de kalender waar bijvoorbeeld een chocolaatje, biertje of inspirerende spreuk in zit.

Hoe leuk is het om elke ochtend wakker te worden, een nieuw deurtje te openen en er bijvoorbeeld een heerlijk Kwak biertje uit te toveren? Dat klinkt als een droom toch? Niks is minder waar! Met de Beery Christmas adventskalender van HOPT maak je deze droom waar. 

Advent bij HOPT: de Beery Christmas!

bier adventskalendar

Ga komende december op een ware ontdekkingsreis met als eindhalte, jawel kerst! Bij HOPT hebben we een jaarlijkse bier adventskalender met 25 speciaalbieren van over de hele wereld. De Beery Christmas is dé adventskalender voor volwassenen. Dit jaar vertellen de brouwers de verhalen rondom de bieren! Volg elke ochtend de aanwijzingen op de doos, zoek het juiste vakje en zet het bier van de dag in de koelkast om op een later moment te drinken. Tel de dagen naar kerst af en ontdek tegelijkertijd de verschillende biertjes met uiteenlopende smaken en achtergronden. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS