Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
08/10/20212 minuten leestijd

Alles wat je altijd al wilde weten over Black Friday!

Black Friday, de ideale dag voor koopjesjagers die de beste aanbiedingen willen scoren. Amerikanen gaan traditiegetrouw hun kerstinkopen inslaan, maar ook in Nederland kom je de term steeds vaker tegen. Weet jij wat de betekenis is van Black Friday? Waar komt het vandaan en wanneer kun je deze kortingen verwachten? Lees het in deze blog. 

Wat houdt Black Friday in?

Black Friday, in Nederland ook wel bekend als ‘Zwarte Vrijdag’, is dé kortingsdag van het jaar. Enorm veel winkels bieden hun producten aan met spectaculaire kortingen, vaak zelfs de hoogste kortingen van het jaar. Voor grote- en kleine merken is Black Friday een interessante trend om op in te spelen. Het is bijvoorbeeld het ideale moment om de verkoop van je sinterklaas- en kerstartikelen naar een hoger niveau te tillen. Een hoop consumenten stellen hun aankopen zelfs uit tot Black Friday. Dit is uiteraard een kans die je als verkoper niet kan laten gaan! 

Black Friday

Waar komt de naam Black Friday vandaan?

Oorspronkelijk komt Black Friday uit de Verenigde Staten. De naam Black Friday dook voor het eerst op in 1965 als verwijzing naar de enorme drukte op de dag na Thanksgiving. Maar in 1981 ontstond er een nieuwe theorie. Winkeliers zouden op deze dag voor het eerst uit de rode cijfers raken en dus “in het zwart” eindigen, wat staat voor het maken van winst. Welke van deze verhalen de waarheid is blijft voor alsnog een raadsel. Wel is bekend dat de dag na Thanksgiving in de Verenigde Staten wordt gezien als officiële aftrap van het kerstseizoen en daarbij horen natuurlijk kerstinkopen. Winkeliers bieden een aantal aantrekkelijke kortingen, unieke deals en soms zelfs nieuwe producten.  Voor de Amerikanen is Black Friday inmiddels een officiële vakantiedag. Niet heel gek dus dat op deze dag de winkels zwart zien van de mensen. 

Wanneer is Black Friday in Nederland?

Black Friday is tegenwoordig niet alleen in de Verenigde Staten, maar heeft zich ontwikkeld als een internationaal concept. Ook is Black Friday naar ons kikkerlandje over komen waaien. Deze koopjesdag vindt altijd plaats op de vrijdag na Thanksgiving, dat gevierd wordt op de vierde donderdag van november. Hoewel wij in Nederland geen Thanksgiving vieren, is Black Friday wel bekend. Black Friday is dan ook op de vierde vrijdag van november. Steeds meer winkels doen hieraan mee. Dit geldt ook voor HOPT! Voordelig een complete brouwkit of een heerlijk vat Leffe Blond of Kwak kopen? Het is nog maar een greep uit onze Black Friday bier aanbiedingen, bekijk ze allemaal!

Maak gebruik van onze Black Friday deals!

De boodschap van Black Friday is duidelijk: kopen, kopen, kopen.  En met het oog op de feestdagen, is het slim om Black Friday te gebruiken voor het inslaan van cadeaus. Op zoek naar een overheerlijk bier cadeau? Bekijk ons Black Friday assortiment! Bij HOPT bestel je eenvoudig speciaalbieren, cadeaupakketten, brouwkits en bier accessoires. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien. Bezoek deze website om het dichtstbijzijnde inleverpunt voor uw e-waste te vinden: http://www.wecycle.nl.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS