Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
27/02/20191 minuten leestijd

BASS: HET VERHAAL VAN DE WERELDBEROEMDE RODE DRIEHOEK

Voor het verhaal van de Pale Ale met de rode driehoek gaan we 250 jaar terug in de tijd, naar Burton-on-Trent in Engeland in 1777. William Bass begon bier te brouwen van mout, hop en het unieke water uit die streek, dat direct een doorslaand succes werd. De roem van de brouwerij ging al snel ver over de landgrenzen, terwijl de brouwerij bleef doorgaan met het brouwen van dit prachtige bier. Een eeuw later produceerde brouwerij Bass meer dan een miljoen vaten per jaar die ze exporteerde in heel het Britse koninkrijk en ver daarbuiten.

Bass Pale Ale – een begrip

De faam van Bass ging verder, met wereldwijd steeds meer kroegen en cafés die bier gingen serveren uit de fles met de beroemde rode driehoek. Een teken van de populariteit van de rode driehoek vind je zelfs terug, even goed kijken,  in dit schilderij van Edouard Manet – Un bar aux Folies Bergère in 1881!

Bass en Barley Wine

Niet alleen de Pale Ale van Bass werd wereldberoemd. Tijdens de 19e en 20e eeuw lanceerde de befaamde Engelse brouwerij meer bieren, zoals een enorm populaire Stout. Ook hebben ze de bierstijl Barley Wine bekend gemaakt met hun ongeëvenaarde Bass No 1 Barley Wine.
 
Hoewel het bier steeds de geweldige kwaliteit heeft behouden, is de brouwerij diverse malen veranderd van eigenaar. Niet alleen brouwers en tijden veranderen, ook de techniek gaat vooruit en je kunt nu dit geweldig bier ook thuis drinken dankzij de 6 liter vaatjes voor de Perfect Draft. Je ontdekte al Belgische klassiekers als Leffe en Hoegaarden met de Perfect Draft, nu is er dus ook Bass!

Klassieke Engelse Pale Ale

Met slechts 4,4% alcohol is de Pale Ale van Bass een licht bier, dat je vooral lekker koud moet zetten voordat je dit gaat drinken!
In het glas heeft het bier een mooie karamelkleur met een romige schuimkraag, vol aroma’s van hazelnoot, toffee en mout, met kruidige Engelse hop met zwarte bes. Het is een rond, verfrissend bier met zachte bruising.

Dit oorspronkelijke Burton-Bass-Bier met de rode driehoek is na bijna 250 jaar een klassieker die niet weg te denken is in de wereld van het bier!

 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS