Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
07/12/20182 minuten leestijd

Beery Christmas Dag 10: Omnipollo & Tired Hands Smoothie IPg

Omnipollo & Tired Hands Smoothie
Als de naam Omnipollo je bekend is, komt dat misschien omdat Omnipollo's brouwer en artist-in-residence Karl Grandin het design voor Beery Christmas 2017 leverde. Voor de niet-ingewijden is de Zweedse Omnipollo een van de beroemdste ambachtelijke brouwerijen ter wereld, en misschien wel de ultieme “gipsy-brewery” of rondtrekkende brouwerij. Door gebruik te maken van reservecapaciteit bij grotere brouwerijen om uitstekende bieren te brouwen, hebben ze zich terecht een plaats verdiend in de lijst van Ratebeer's Top 100 brouwerijen wereldwijd.

En in overeenstemming met hun gipsy-methoden, werkte Omnipollo samen met Tired Hands Brewery - een jonge Craft Brewery uit Ardmore een voorstad van Philadelphia. Gevestigd in de Stad van de Broederlijke Liefde - de perfecte locatie voor een samenwerking, hè? – is deze meermaals bekroonde brouwerij ook geen onbekende voor RateBeer's lijst van 's werelds beste brouwerijen.

Een IPA met een twist - en een kleine cocktailparaplu!

Omnipollo's bijdrage aan de Beery Christmas 2018 editie is een IPA met een twist - en een kleine cocktailparaplu! Omnipollo heeft de klassieke Piña Colada-cocktail als stijlvol element toegevoegd: luxueuze kokosnoot en ananas, en een royale dosis zoete lactose en havermout - haal diep adem, klaar? – de Mexicaanse Vanilla Piña Colada Colada Smoothie® IPA.

Smoothie roept de met palmbomen omzoomde stranden van Acapulco op en biedt een tropisch boeket met zachte romige kokosnoot en een bosje sappige ananas, gecompenseerd door een goed doordachte hopbitterheid die dit unieke bier een pittige bite geeft om mee te eindigen.

Fruit-shake smoothie style IPA?

Hoewel het misschien niet de eerste keuze is voor puristen, is de fruit-shake smoothie stijl IPA zeker iets! De stijl is ontstaan uit vroege experimenten van Omnipollo's hoofdinnovator Henok Fentie, waarbij fruit en lactose werden toegevoegd aan een IPA. Zijn doel was om het droge, bittere karakter van een echte IPA te combineren met de romige kwaliteit van milkshake. Bitter en romig zijn twee kenmerken die je normaal gesproken niet samen zou verwachten, maar het werkt, en de stijl heeft een grote vlucht genomen, met een nieuwe wapenwedloop van brouwerijen die hun recepten voortdurend verfijnen.

Dus, hoe zit het met die lactose?

Lactose is een suiker gewonnen uit melk en vervolgens gevriesdroogd. Wanneer je het tijdens het brouwproces aan het bier toevoegt blijft de suiker in de fles nadat de gist klaar is met zijn gist boogie, dit omdat de suikermoleculen te groot zijn voor gist om te fermenteren. Het resultaat is bier met een zachte, romige melkachtige textuur en een extra uitbarsting van zoetheid zonder het alcoholgehalte te verhogen. Vergelijk de textuur met de Camden-Wicked Weed IPA van een paar dagen geleden en je zult zien wat ik bedoel!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS