Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
11/12/20182 minuten leestijd

Beery Christmas Dag 11: Cerveceria Mexicana La Bufadora Maibock

Cerveceria Mexicana La Bufadora Maibock
Cerveceria Mexicana is een Mexicaanse brouwerij uit Tijuana, een stad in de noordoostelijke hoek van Baja California op slechts een klein stukje rijden ten oosten van de Stille Oceaan. Het meest bekend om de Dia de los Muertos-serie van Craft Beers ter ere van de Mexicaanse “Day-of-the-dead” een jaarlijks terugkerend feest, waarbij de doden herdacht worden. Daarnaast werd Cervezeria Mexicana onlangs onderscheiden met een zilveren medaille op de prestigieuze Brussels Beer Challenge - een van 's werelds grootste Craft Beer summits - voor het bier welke vandaag op het menu staat!

Als het feest is in Tuijana.....

Dan is het tijd voor Bufadora - een weelderige Mexicaanse MaiBock met majestueuze mouten en zachte kruidige hop in overvloed.

Gebrouwen volgens een stijl welke in immens populair is in Mexico. Deze diepe koperen Bock heeft stevige versgebakken broodaroma’s gecombineerd met een zachte pruim en snoepjes.

In de mond proeft men vooral de mouten: zoete mouten, kruidige mouten, fruitige mouten, verse broodmouten, zoet gekruide fruitmouten! Dit grote moutige karakter wordt versterkt door een matige bitterheid en een royaal alcoholgehalte, die een geweldige achtergrond vormen voor de zachte grasachtige, kruidige hop om af te sluiten op een warme noot vol Californische zonneschijn.

Waar komt bok-bier vandaan?

Bock-bieren zijn oorspronkelijk een specialiteit uit de stad Einbeck in Nedersaksen. De traditionele stijl van Bock-bier, die 700 jaar oud is, wordt gekenmerkt door een rijke, donkere, moutige kwaliteit die een fruitig moutig brood oproept. Bock bieren zijn licht gehopt met net genoeg bitterheid om de zoete karameltonen tegen te gaan.

In de loop der tijd is de Bock stijl uitgegroeid tot een aantal substijlen, waaronder Doppelbock, Eisbock, Weizenbock en natuurlijk Maibock. Soms ook wel helles bock genoemd voor lichte bokbieren, deze Bocks zijn lichter van kleur dan de klassieke Bock. Maibock draait nog steeds om de mout, maar dan wel met een geroosterd karakter en een meer uitgesproken hopkarakter. Maibock werd traditioneel gebrouwen in het voorjaar - een laatste partij voordat het weer te warm werd en het bier dreigde te bederven.

Na verloop van tijd werden de bieren van de brouwerij van Einbeck erg populair in Beieren,  waar de uitspraak klonk als Ein Bock - een geit/bok - en zo bleef de naam Bock steken, net als het bokkenembleem.

La Bufadora?
La Bufadora is vernoemd naar een beroemde zeegeiser op Baja California.

Het is het grootste van Noord-Amerika en als de wind en de golven goed zijn, kan de spray meer dan 30 meter in de lucht schieten!

Soms krijg je hetzelfde fenomeen met je bier. In Beer-Geek speak is dit een gusher.

Wanneer de carbonatie te veel is zodra je de fles opent, komt de druk vrij en komt het bier uit de fles

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS