Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
14/12/20182 minuten leestijd

Beery Christmas Dag 14: Goose Island Madame Rose

Het verhaal van Goose Island begint zo’n 30 jaar geleden, in 1988, toen oprichter John Hall zijn eerste Brewpub opende. Geïnspireerd door zijn uitgebreide reizen in Europa, en niet in staat om een fatsoenlijke Real Ale terug te vinden in de VS, kwam hij op het idee om zijn eigen brouwerij op te richten. In 1995 opende de brouwerij, in de vorm zoals we haar nu kennen, haar deuren en sindsdien blijft de brouwerij evolueren. Zo brouwt Goose echte “classics” waardoor ze een plaats in Ratebeer’s top 100 beste brouwerijen ter wereld heeft verdiend!

Madame Rose

Madame Rose is Goose Island's hommage aan de klassieke Belgische stijl Oud Bruin. Gerijpt in eikenhouten wijnvaten met Goose Island's authentieke Roeselare Belgische gist en wilde Brettanomyces gist - en een grote hoeveelheid aan verse zure kersen - is dit een uitdagend bier.

Het eerste wat je opvalt is een muffe, houtachtige neus ondersteund door zachte kersensapgeuren, dus maak je klaar, dit zeer complexe aromatische profiel is slechts een voorproefje van de dingen die gaan komen.....

Op de tong is Madame Rose inderdaad een levendig karakter, wiens zure kersen een wilde rozenbottelvruchtigheid geven, vermengd met een aardse, houtachtige, vurige noot die doet denken aan eikenhouten vaten, muffe kelders, oude kerken en leren banken.

Als dat nog niet genoeg complexiteit voor je is, wacht dan gewoon tot de op de lip-prikkelende balsamico azijn scherpte naar binnen stort om je in de achterste hoeken van je mond toch nog even het “Wow” effect van het zuurtje te geven.

Zuur of Wild, welke ben jij?

Terwijl Sour en Wild ales beide zuur zijn, is er een subtiel verschil tussen de twee stijlen, en het heeft alles te maken met de gebruikte gist.

Om de gewenste scherpte te bereiken, worden Sour ales gefermenteerd met speciaal gekweekte mengsels van saccharomyces - bier - gist en lactobacillus - voornamelijk yoghurtbacteriën, verkrijgbaar via gespecialiseerde gistleveranciers (of in eigen huis bereid volgens het geheime recept van de brouwerij).

Wilde Ales zijn 100% natuurlijk, gebruik makend van de wilde gist die aanwezig is in het gistvat of die toevallig op de wind voorbij drijven en (mis)fortuinlijk genoeg zijn om in een vat met bier te vallen!

Het grote verschil is dat Wilde Gist 100% van de suikers in het bier kan consumeren, dus de zuurheid is, nou ja, zuurder!

Dan is er nog de gemengde gisting, die bestaat uit een eerste gisting met normale Saccharomyces-gist en eindigt met Zure of Wilde gist.

Hoe je je Sour of Wild Ale ook maakt, één ding is waar: hoe langer je hem laat staan, hoe zuurder hij wordt! Hoe dan ook, het resultaat is één heerlijk droog Zuur bier.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS