Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
14/12/20182 minuten leestijd

Beery Christmas Dag 15: De Molen Hel & Verdoemenis

De Molen

In de afgelopen 15 jaar heeft deze Craftbrouwer, naast het brouwen van een sensationeel kernassortiment, letterlijk duizenden kleine batches gecreëerd. Sommige zijn goed, andere zijn FANTASTISCH, maar er is nooit een slecht of saai biertje bij De Molen! In feite zijn veel van hun kernbieren begonnen als experimentele bieren die gewoon te goed waren om te laten verdwijnen! Het is dit soort toewijding aan kwaliteit en innovatie waardoor de Molen een plaats verdiende in RateBeer's exclusieve Top 100 club.

Hel & verdoemenis

Hel & Verdoemenis is eigenlijk een verkeerde benaming. In feite zou deze Imperial Stout beter Hemel&Aarde genoemd kunnen worden.

Hel & Verdoemenis is overigens wel een Imperial Stout bij uitstek, een dikke, gladde mix van 4 mouten - karamel, chocolade, geroosterde en bruine mouten - en een mix van klassieke kruiden en hop zoals Saaz en bittere, citrusachtige Columbus hop die door het zoete mokka karakter schittert.

De body heeft een heerlijke umami sojasaus hartige kant om zo de zoete karamelmouten en rijke chocolade die veelvuldig vloeit te omhullen en te complementeren. Voeg hier nog een meer dan genereuze 10% alcoholische noot aan toe om je hart echt te verwarmen op een koude winteravond en het is niet zozeer de hel en verdoemenis als wel een beetje de hemel en/op aarde.

Imperial Stout

Terwijl Imperial Stouts hun oorsprong kunnen herleiden tot de 19e eeuw en het Russische keizerlijke hof, zijn moderne gastronomische Imperial Stouts nu officieel een DING. De stijl viel uit de mode in de late 19e en 20e eeuw, maar zoals vele stijlen die populair zijn bij Craft Breweries , hebben ze een grote opleving meegemaakt. 

Imperial Stouts komen nu met kokosnoot of pikante Mexicaanse chili en kaneel, terwijl andere, zoals Kees's Crème Brulée - exclusief gebrouwen voor de Beery 2015 - het perfecte dessert zijn. Eén ding is zeker, nadat je een Gourmet Imperial Stout hebt geprobeerd, zul je ze nooit meer op dezelfde manier bekijken!

De coolste ambachtelijke brouwerij ter wereld?

Denk aan Nederland en je denkt waarschijnlijk aan tulpen, klompen en windmolens. Hoe dan ook, je kunt geen bier brouwen met klompen of tulpen (geloof me, ik heb het geprobeerd. Het was verschrikkelijk), maar je kunt wel in een windmolen brouwen, en dat is precies wat De Molen deed. Na vele jaren van garagebrouwen, om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, is Brewmaster Menno Olivier verhuisd naar de oude molen in Bodegraven. Het is zo'n succes dat ze nu een tapruimte, een eigen zaak en natuurlijk een geweldige Craft Brewery op een echt coole locatie hebben!

Keizerlijke kracht

In de wereld van het brouwen betekent het woord Imperial over het algemeen extra sterkte. Imperial IPA, Imperial Porter, Imperial Stout - het zijn allemaal supersterke versies van de originele bierstijl met meer hop, meer mout, meer alcohol, meer body, meer BOOM!

Maar waarom 'Imperial'? Nou, er zijn twee theorieën - ten eerste tijdens de 19e eeuw, toen het Britse Rijk de wereld regeerde, om het beste van de Britse producten te promoten, voegden fabrikanten het woord Imperial toe om te laten zien dat het hun beste werk was!

De tweede - en veel romantischer - theorie, die weer teruggaat tot de jaren 1800, is dat Engelse bieren, in het bijzonder Stouts en Porters een grote - ik bedoel massale - aanhangers kregen aan het Russische keizerlijke hof. Ze gingen voor Brits bier, vooral het sterke materiaal, en zo werd het 'Imperial-' label geboren.....

Dus, welke van deze twee verhalen zijn waar? Nou, dat zijn ze allebei, maar welke je wilt geloven is aan jou....".

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS