Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
14/12/20182 minuten leestijd

Beery Christmas Dag 16: Brussels Beer Project Tatie Tatin

BBP: Verlaat de abdij, en doe mee!

Brussels Beer Project, opgericht in 2013 als crowdfunding project, heeft de filosofie om de klassieke Belgische bierstijlen mee te nemen en ze de 21ste eeuw in te schoppen. De Belgische biercultuur heeft geen gebrek aan klassieke brouwsels, maar de jongens van BBP vonden dat de hele Belgische scène een beetje opgeschud moest worden, met de klassieke stijlen in een modern jasje.

Met klassieke Belgische Pale Ales, Flanders Red Ales, diepe, donkere Quadrupels, en meer, heeft Brussels Beer Project elke stijl zijn eigen stijl gemaakt, en maakten er tevens een paar nieuwe, zoals True and False, mogelijk de eerste White Imperial Stout ter wereld?

Welke stijl ze ook kiezen, elk bier combineert honderden jaren Belgische brouwtraditie met moderne smaken en een vleugje humor om er onvergetelijke brouwsels van te maken! 

Appeltaart ....in een fles?

Tatie Tatin - BBP's avontuurlijke Abbaye-stijl Tripel gebrouwen met appels - is geïnspireerd op het klassieke Franse Tarte Tatin dessert, waarbij warme, kleverige likeur en warme, kleverige toffee-appelnoten worden gemengd voor een prachtig warm, kleverig ensemble!

De diepe karamelbruine body en idem schuimkraag geven dikke aroma's van bloemenhoning af met hints van warme appeltaart, vanille en kruidige pruimenjam voor een grote, boozy aanval op de zintuigen.

De rijke, verwarmende neus wordt weerspiegeld in de mond waar men gekruide rozijnen in siroop en een grote barleywine gehalte proeft. Dit weelderige gerstewijn en appelbrandewijn karakter wordt in evenwicht gebracht door zachte kruidenlikeur tonen en een licht gebrande suiker bitterheid om door de appelkruimel zoetheid te snijden en je mee te nemen naar een heerlijk decadente afwerking.

Triple of Tripel?

Triple - Tripel in de Vlaamse spelling - is een bierstijl die teruggaat tot de Lage Landen in de Middeleeuwen. Hoewel de oorsprong van de naam onduidelijk is, wordt algemeen aangenomen dat Tripel, Dubbel en Enkel verwijzen naar het eerste, tweede en derde brouwen met dezelfde korrel. Bij elk brouwsel kwam er minder suiker uit het graan vrij, waardoor de bieren steeds zwakker werden. Voor een gemakkelijke herkenning werden deze gemerkt met XXX voor Tripel, de sterkste, XX voor Dubbel en X voor Enkel - de derde spoeling met de minst vergistbare suiker en dus het laagste alcoholgehalte, en de spullen die je overdag zou drinken omdat het veiliger was dan water. Quadrupel is een relatief recente uitvinding van brouwerij De Koningshaven die als extra sterk trappistenbier hun La Trappe Quadrupel begon te brouwen.

Turbo appeltaart in een fles!

Tatie Tatin Triple is het kleine zusje van BBP's Tante Tatin Quadrupel, dus als er geen kerstbieren meer over zijn, kun je altijd deze nog proberen!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS