Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
03/12/20181 minuten leestijd

Beery Christmas Dag 5: Oppigårds & Bierol Rural Hopfenweize

Oppigårds & Bierol Rural Hopfenweisse

Hopfenweisse & Hopfenwijs ;)!

Oppigårds – uit Zweden - is een oude favoriet van de klanten van HOPT, en natuurlijk van ons zelf!

De brouwerij, die zich sinds 1735 op de boerderij bevindt, nam qua productie geleidelijk aan toe van slechts 8000 liter tot meer dan 2 miljoen vandaag de dag! Omringd door weilanden haalt Oppigårds zijn inspiratie uit de natuur en omarmt duurzaamheid in elk aspect van het brouwen.  

Voriga jaar was Oppigårds ook al in de Beery Christmas te vinden en werken ze samen met de Ganställer bierbrouwerij uit Beieren. Dit jaar hebben ze de krachten gebundeld met Bierol, een jonge ambachtelijke brouwerij uit het Oostenrijkse Tirol, JODELAHIIIITIII… Goed..
De brouwerij ligt halverwege tussen Innsbrück en Salzburg. Sinds 2014 zet Bierol zijn eigen uitgesproken Germaanse stempel op traditionele stijlen en begint nu een naam te maken buiten hun geboorteland Oostenrijk......

 

 

Een “perfect paar”

Net als vorig jaar brouwde Oppigårds samen met een andere brouwerij en hebben de stijl weer naar hun eigen hand weten te zetten. Gebrouwen met maar liefst 55% tarwemout, met een wazige gouden belichaming en een royale schuimkop inclusief lichte tinteling (wat kunnen we dit toch mooi omschrijven he?). Deze “Rural Hopfenweisse” heeft een moderne hop-punch – die kennen we nog van gisteravond – met een citrus-achtig bloemenboeket met een lichte mouttoets.
De lichte tarweachtige scherpheid die een “weisse” met die zich meebrengt gecombineerd met een traditionele Amerikaanse Pale Ale stijl, maakt dat het bier fris smaakt, en een soort van brood-achtige moutigheid met zich meebrengt. Hierna proeft men een filmende hopbitterheid die plots op de tong explodeert en eindigt met een lange, droge, kruidige bitterheid die men nog lang proeft.

 

Witte IPA

Hopfenweisse, de voorvader van de blijvend populaire IPA-stijl, is een klassieke stijl uit heel Duitsland en Oostenrijk. Hopfenweisse zijn in wezen hoppige Wheat Ales - ook bekend als White IPAs - die het royale hoppen van een India Pale Ale of American IPA combineren met het knapperige, broodachtige karakter van een Duits tarwebier of Weizen. Ze worden gewoonlijk gebrouwen met tot 70% gemoute en ongemoute tarwekorrels. Terwijl Tarwe Ales de neiging hebben naar het mildere, fruitigere einde van het Craft Beer spectrum, zijn IPA's van tarwe een meer brutale, in-your-face stijl die hopliefhebbers zal aanspreken dankzij de uitgesproken bitterheid!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS