Tot 15% korting op PerfectDraft-vaten met onze wekelijkse deals!
Voorwaarden
07/12/20181 minuten leestijd

Beery Christmas Dag 9: Basqueland Brewing Project Mimosa

Baskenland
We gaan naar Baskenland: ruige golven, woest landschap, over het algemeen rotweer, maar met een rijke keuken! Het is in San Sebastian waar de brouwerij Basqueland Brewing Project het levenslicht ziet, het geesteskind van drie Amerikanen. Dit trio van fijnproevers, waarvan een Michelin-ster chef-kok deel uitmaakt, heeft een opkomende brouwerij gebouwd hun inspiratie uit de lokale cultuur en cuisine haalt.

 

Mimosa

Om je gehemelte op te frissen na de heftige Stout van gisteren, hebben we voor vandaag de Basqueland Brewing Project Mimosa Dry Ale op het menu staan. Geïnspireerd door de klassieke Mimosa ontbijt cocktail (aka Buck's Fizz) - twee delen Champagne tot één deel sinaasappelsap, voor het geval je je afvraagt wat er in zit – is deze droge Ale is gebrouwen met Champagne-gist om elk spoor van zoetheid te verwijderen - net als een goede mousserende wijn.

Voeg een flinke portie verse sinaasappelpulp en schil toe voor een uitnodigende oranjebloesemnoot, en deze lichte, geurige Pale Ale is een knapperig, droog genot.

De wazige, lichtgouden body is verfrissend licht en vol mout met een kruidige hop die een perfecte achtergrond vormen voor de subtiele bittere sinaasappel, om te leiden naar een lange, droge, fantastisch geurende afdronk.

 

Pale Ale

De lichtere en makkelijk drinkende kleine broer van India Pale Ale, Pale Ales waren van oudsher een drank voor de rijken van welleer. De stijl evolueerde laat in de 18e eeuw met de uitvinding van de Pale Ale mout - een moutsoort die dankzij de productiemethode relatief duur was om te maken.

Het resultaat was een helder, sprankelend bier met een frisse, schone moutigheid. Hieraan werden klassieke Engelse hopsoorten als Fuggle en later Whitbread Golding toegevoegd, die het bier zijn typische fruitige, kruidige hopprofiel geven.

Meer onlangs werd de stijl opgepikt door Amerikaanse brouwerijen, die geboorte aan Amerikaanse Pale Ales of APA een stijl met een nog lichter mout profiel en een meer klassieker citrus- en dennen Amerikaans hopkarakter geven.

 

Pale Ale Malt gebruikte oorspronkelijk cokes tijdens het roosteren van de mout (niet de Narcos versie), maar  een soort schone(re) versie van steenkool. Coke was duur om te produceren, en dus was de mout duurder en het bier ook! De arme mensen moesten genoegen nemen met de goedkopere bieren, waarvan de meesten donker gekleurd waren (denk hier aan stous & porters).

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, PerfectDraft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Stichting- Open. Ons registratienummer is RL00041416. Bezoek de website van Stichting- Open (https://www.stichting-open.org/en/ ) voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS